«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Εντυπωσιακές ανακαλύψεις άγνωστων ειδών, στη Νέα Γουινέα



Η Νέα Γουινέα είναι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF η περιοχή με την μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή βιοποικιλοτητα στον πλανήτη. 

Στο τεράστιο τροπικό δάσος του νησιού υπάρχουν χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας πολλά εκ των οποίων είναι άγνωστα. 

Την τελευταία δεκαετία, οι ερευνητές ανακαλύπτουν κατά μέσο όρο δύο νέα είδη κάθε εβδομάδα! 

Καρχαρίες του γλυκού νερού, τυφλά φίδια και ψάρια που έχουν πάνω τους όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι ορισμένα από τα περίπου 1.100 είδη που έχουν ανακαλυφτεί τα τελευταία χρόνια.



Αν και το νησί της Νέας Γουινέας αντιστοιχεί μόλις στο 0,5% της ξηράς της Γης οι ερευνητές εκτιμούν ότι φιλοξενεί το 8% των γνωστών και άγνωστων ειδών του πλανήτη. 

 Η WWF προειδοποιεί ότι ο βιολογικός πλούτος της περιοχής απειλείται από την επέκταση των φυτειών για την παραγωγή φοινικέλαιου, των παράνομων ορυχείων και των λαθρεμπόρων άγριας ζωής και επισημαίνει ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχει ήδη υπάρξει αποψίλωση και καταστροφή περίπου του 25% του τροπικού δάσους. 



πηγή

Περισσότερα, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: