«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ο Ζητιάνος... (Έκχαρτ Τολλε). Μιά εκπληκτική ιστορία με βαθύ νόημα...



Ένας ζητιάνος καθόταν στην ίδια γωνιά του ίδιου δρόμου, για περισσότερο από τριάντα χρόνια... 

Κάποια μέρα, πέρασε από κει ένας ξένος.

- "Έχεις κανένα φραγκάκι να μου δώσεις;" μουρμούρισε ο ζητιάνος, απλώνοντας μηχανικά, το παλιό φθαρμένο καπέλο. 

- "Δεν έχω τίποτα να σου δώσω", είπε ο ξένος, "αλλά πες μου, τι είναι αυτό που κάθεσαι πάνω του;"

- "Τίποτα!" αποκρίθηκε ο ζητιάνος... "Ένα παλιό κουτί"... "Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθομαι πάνω του". 

- "Κοίταξες ποτέ, μέσα στο κουτί;", ρώτησε ο ξένος.
 
- "Όχι!" είπε ο ζητιάνος. "Τι νόημα θα είχε? Δεν έχει τίποτα μέσα..." 

- "Για ρίξε μια ματιά", επέμεινε ο ξένος.

Ο ζητιάνος, κατάφερε με δυσκολία ν' ανοίξει το καπάκι... 

Μην πιστεύοντας στα μάτια του, κατάπληκτος και ενθουσιασμένος, είδε ότι το κουτί ήταν γεμάτο χρυσάφι!!!




"Εγώ είμαι αυτός ο ξένος, που δεν έχει τίποτε να σου δώσει, και σου λέει να κοιτάξεις μέσα. 

Όχι μέσα σε κάποιο κουτί, όπως στην παραβολή, αλλά κάπου ακόμα πιο κοντά, μέσα σου..." 

"Mα εγώ δεν είμαι ζητιάνος", σ' ακούω να λες...

Όσοι δεν έχουν βρει τον αληθινό τους πλούτο, που είναι η λαμπερή χαρά της Ύπαρξης, και η βαθιά ακλόνητη γαλήνη που τη συνοδεύει, είναι ζητιάνοι... ακόμα κι αν έχουν μεγάλο υλικό πλούτο... 

Ψάχνουν έξω από αυτούς, για να πάρουν ψίχουλα χαράς, ή ικανοποίησης, για να βρουν επιβεβαίωση, ασφάλεια, ή αγάπη, ενώ έχουν μέσα τους ένα πολύτιμο θησαυρό, που όχι μόνο περιλαμβάνει όλα τα πιο πάνω, αλλά είναι απείρως μεγαλύτερος, από οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο κόσμος.

Ένα απόσπασμα απο το βιβλίο: - Η Δύναμη του Τώρα


Διαβάστε περισσότερα... »

Τα καημένα τα ζώα είναι καλύτερα στους τρόπους από τους αναίσθητους ανθρώπους...




Τα καημένα τα ζώα είναι καλύτερα στους τρόπους από τους αναίσθητους ανθρώπους, διότι αγοράζονται και από πονόψυχους και από άσπλαχνους και υποτάσσονται αδιάκριτα και εργάζονται σκληρά και υπομένουν αγόγγυστα χωρίς κανένα μισθό. Επομένως, μας πέρασαν και στην ακτημοσύνη και στην υπομονή και στην υπακοή..
Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης.

Διαβάστε περισσότερα... »

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η αλληλεπίδραση του ανθρώπινου νου με την Γη και το Όλον... Όπως είναι πάνω είναι και κάτω. Όπως είναι κάτω είναι και πάνω


Δείτε απαραίτητα κι εδώ: 
http://paishellas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4433.html




Γιατί τελικά, συνδεόμαστε όλοι μεταξύ μας; Πώς; Και γιατί η κάθε πράξη και σκέψη μας, μπορεί να επηρεάσει τα πάντα στο Σύμπαν, ακόμα και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε; 

Νευρωνικά Δίκτυα στο Διάστημα; 

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η «συνηθισμένη ύλη", όπως είναι σήμερα γνωστή στους φυσικούς αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 5% του σύμπαντος. Περισσότερο από το 25% του σύμπαντος αποτελείται από αυτό που ονομάζεται «σκοτεινή» (ή αόρατη) ύλη.

Οι αστρονόμοι, έχουν ανιχνεύσει ένα τεράστιο δίκτυο ή ιστό ινών, που αποτελείται από σκοτεινή ύλη (αόρατη), η οποία δημιουργεί διακλαδώσεις, που συγκροτεί και αποτελεί την μεγάλη κλίμακα δομής του Σύμπαντος.

Χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ οι δορυφόροι της NASA, ανακάλυψαν πως αυτά τα νήματα, βρέθηκαν να εκτείνονται σε εκατομμύρια έτη φωτός μέσα στο χώρο. Ανακάλυψαν ένα από αυτά, να διέρχεται μέσα από το δικό μας γαλαξία.

Αυτά τα αόρατα νήματα της σκοτεινής ύλης ανιχνεύθηκαν μόνο επειδή η υψηλότερη πυκνότητα συνηθισμένης ύλης, έχει την τάση να συσσωρεύεται και να συμπυκνώνεται μέσω της βαρυτικής έλξης. Η συνηθισμένη ύλη δημιουργεί κοινή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που μπορεί να μετρηθεί από τους επιστήμονες.

Οι ορατοί γαλαξίες στο σύμπαν, εμφανίζονται ως κόμβοι (με ενσωματωμένες δίνες) όπου τα νήματα διασταυρώνονται σε σχήμα αγκυλωτού σταυρού. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο (ESO), "Όλες οι πρόσφατες προσομοιώσεις, από υπολογιστή, του πρώιμου σύμπαντος έχουν μία κοινή πρόβλεψη: η πρώτη μεγάλης κλίμακας δομή, για να σχηματίσει το νέο σύμπαν, δείχνει να είναι, μακριές ίνες που συνδέονται στα άκρα τους σε κόμβους. Τα μοντέλα, συνήθως μοιάζουν με ένα τρισδιάστατο ιστό αράχνης, και μοιάζουν με τη νευρική δομή του εγκεφάλου. "

Η εμφάνιση αυτού του μοντέλου, έχει μια παράξενη ομοιότητα με την διατομή του εγκεφάλου που συγκροτείται με δίκτυα των νευρώνων.


Νευρωνικά Δίκτυα στον ανθρώπινο εγκέφαλο


Υπάρχουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι νευρώνες μοιάζουν σε πολλά σημεία με τα άλλα κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα, και επικοινωνούν με πολλούς τρόπους, αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά: Σε αντίθεση με τα άλλα κύτταρα, οι νευρώνες έχουν εξειδικευμένες προεκτάσεις που προέρχονται από τους οργανισμούς των κυττάρων τους, που ονομάζονται άξονες και δενδρίτες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για μετάδοση και λήψη πληροφοριών.

Οι νευρώνες διατηρούν διαφορετικές συγκεντρώσεις από θετικά ιόντα (φορτισμένα σωματίδια) στις μεμβράνες των κυττάρων τους, προκαλώντας πιθανές διαφορές (και τάσεις που προκύπτουν), τα οποία αλλάζουν με διάφορες χημικές δραστηριότητες. 

Ένας κύκλος μιας ηλεκτρικής εκπόλωσης, υπερ-πόλωση, και στη συνέχεια επαναπόλωσης επιτρέπει στους νευρώνες μια πυροδότηση δυναμικών δράσεων, τις ταχείες εκρήξεις, σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, κατά μήκος του άξονα. 

Εκτός από τους νευρώνες, υπάρχουν επίσης δέκα φορές περισσότερα, και σε αριθμό και σε δυναμική, πιο "νευρογλοιακά κύτταρα» στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Τα κύτταρα αυτά παρέχουν τη σκαλωσιά στην οποία οι νευρώνες συνδέονται μεταξύ τους. 

Τα κύτταρα αυτά λειτουργούν ως υγροί κρύσταλλοι που αντηχούν και αλληλεπιδρούν με τα ατμοσφαιρικά ηλεκτρικά πεδία. Αυτό επιτρέπει στα κύτταρα να ανιχνεύουν αμυδρά ηλεκτρικά ρεύματα και να εφοδιάζονται πληροφορίες, αρκετές χιλιάδες φορές γρηγορότερα.


Εγκέφαλος της Γης 


Η «συλλογική συνείδηση» των ανθρώπινων όντων, προκύπτει από την αλληλεπίδραση του ανθρώπινου νου στη Γη και είναι εμπλουτισμένη και επηρεασμένη από τον πληθυσμό των ανθρώπων της Γης. 

Σύμφωνα με την θεωρία του πλάσματος, η ορατή Γη βρίσκεται μέσα σε μία σκοτεινή σφαίρα πλάσματος η οποία είναι παρόμοια σε μέγεθος και σχήμα με τον Δία. Αυτή ονομάζεται μαγνητόσφαιρα της Γης. 

Το σκοτεινό μαγνητικό πλάσμα παράγει νήματα που οι συνάψεις τους σχηματίζουν κόμβους (με ενσωματωμένες δίνες), που είναι ανάλογες με άξονες/ δενδρίτες, και αποτελούν τους φορείς των κυττάρων σε ένα ανθρώπινο εγκέφαλο. 

Αυτά τα νήματα (στον εγκέφαλο της Γης), είναι οι «γραμμές Lay», και οι δίνες που δημιουργούνται, είναι οι «ιερές τοποθεσίες», ή αλλιώς… ενεργειακές Πύλες. 

Όπως και στην κοσμικό εγκέφαλο, (σκούρο ηλεκτρομαγνητική), έτσι και στον εγκεφάλου της Γης, παρέχεται η κατάλληλη υποδομή για την ταχεία κωδικοποίηση των αναμνήσεων. 

Τα Ακασικά αρχεία, στα οποία έχουν πρόσβαση κάποιοι νόες, είναι αρκετά πρόσφατες μνήμες που έχουν κωδικοποιηθεί στον Εγκέφαλο της Γης. 

Όταν ο παρατηρητής καταφέρνει να επικεντρωθεί σε αυτά τα Ακασικά Αρχεία, παρακολουθεί απλά το ιστορικό σε ό, τι συμβαίνει, σαν μία αντανάκλαση της πνευματικής δραστηριότητας της μεγαλύτερης συνείδησης, σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο το οποίο είναι προσβάσιμο σε μας. 

Παρατηρώντας τη δυναμική και την οπτική των Ακασικών αρχείων, είναι σαν να παρακολουθείτε μία ταινία, ένα μεγαλύτερο εγκέφαλο από απόσταση. 

Εμείς κατοικούμε σε αυτόν τον πολύ μεγαλύτερο εγκέφαλο με τις κωδικοποιημένες μνήμες, οι οποίες έχουν εντυπωθεί σε αυτή την νοόσφαιρα. 

Αυτή η διαδικασία αποκωδικοποίησης και εισόδου στον εγκέφαλο της Γης, λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (γρήγορη κίνηση ματιών), μέσω του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, όταν το σώμα μας υποβάλλεται σε παράλυση που επιτρέπει το βιοπλασματικό μας σώμα να αποσυνδεθεί και να επικοινωνεί πιο ελεύθερα με τα σκοτεινά νευρωνικά δίκτυα που είναι ενσωματωμένες ίνες. Αυτό διευκολύνει την μακροπρόθεσμη παγίωση της μνήμης.

Ο συντονισμός μεταξύ παρόμοιων κυκλωμάτων, του ανθρώπινου εγκέφαλου και του εγκεφάλου της Γης, μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της απόκρυφης μνήμης. 

Οι περισσότερες από τις μνήμες του ανθρώπινου είδους είναι κωδικοποιημένες μέσα σε λίγα χιλιόμετρα, στο φλοιό της Γης μέσα σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως η "geocortex". 

Αυτές περιλαμβάνουν αυτοβιογραφικό από μνήμες των ατόμων και των διαφόρων γνωστικών χαρτών. Στον ευρύτερο χώρο, οι μνήμες των χαρτών σώματος των μορφών ζωής, είναι αυτές οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μορφογένεση και την εξέλιξη των ειδών, οι οποίες είναι κωδικοποιημένες. 

Συσχετιστική μνήμη παραγουν οι σκέψεις που αφορούν το ίδιο θέμα, που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα οι βιβλιοθήκες - βάσεις δεδομένων του καθενός, να εμπλουτίζονται από ίδιες πληροφορίες και να παρατηρούμε κοινές πεποιθήσεις και πιστεύω σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή, ή κανένα κοινό σημείο.

Είμαστε τα μάτια και τα αυτιά της Γαίας. 




Αν η Γη έχει έναν εγκέφαλο τότε πώς αποκτάει τις αισθητηριακές εισροές της; 

Αυτό το κάνει με τη δημιουργία νέων μορφών ζωής. 

Η μυριάδες μορφές ζωής (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου) στη Γη, είναι τα πολλά μάτια και τα αυτιά της Γαίας. Είναι προς το συμφέρον της Γαίας να δημιουργεί νέες μορφές ζωής, έτσι ώστε να μπορεί να βλέπει, να ακούει, να γεύεται, να αγγίζει, να οσμίζεται και να διατηρεί γνώση του εαυτού της. 

Η Γαία δεν έχει μόνο ένα βιολογικό σώμα, αλλά είναι μια οντότητα που σκέφτεται, που ονειρεύεται, που θυμάται. 

Οι Αναμνήσεις της μπορούν να προσεγγιστούν από ένα άτομο, μέσω της… βροχής.

Αυτές περιλαμβάνουν την αυτοβιογραφική μνήμη του κάθε προσώπου που έχει ζήσει ποτέ σε αυτόν τον πλανήτη. Αναμνήσεις της ζωής σας δεν είναι αποκλειστικά δικές σας. 

Είναι και της Γαίας και το υπόλοιπου της ανθρωπότητας.

Αναδημοσίευση από εδώ
Επεξεργασία, επιμέλεια αναδημοσιεύσεων Πλωτίνος




πηγή ("κλίκ"επι της εικόνας, για μεγέθυνση)



("κλίκ"επι της εικόνας, για μεγέθυνση)


"Όπως είναι πάνω είναι και κάτω. Όπως είναι κάτω είναι και πάνω" (Δεύτερος Νόμος) 
Ερμής Τρισμέγιστος 

Ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος σε ένα δημιουργικό χορό αόρατης ένωσης
Διαβάστε περισσότερα... »

Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος εμφανίζεται



ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ



Ποιός είναι ο μαθητής; Αυτός που παραμένει ανοιχτός και πρόθυμος να μαθαίνει από όλους και από όλα. Να έχεις χώρο για νέες συνειδητοποιήσεις, ακόμη και αν γκρεμίζουν τις νοητικές σου κατασκευές, που με κόπο έχτισες γύρω σου. 

Όταν είσαι ανοιχτός αναπτύσσεσαι, όταν είσαι κλειστός νεκρώνεσαι. 

Πότε είναι έτοιμος; Όταν έχει απογοητευθεί από τα ψεύτικα παιχνίδια του γίγνεσθαι και έλκεται από το άρωμα της Μεγάλης Νοσταλγίας.* 




Ποιός είναι ο Δάσκαλος; Ο "Δάσκαλος" είναι παντού. Η βοήθεια που χρειάζεσαι θα σου παρασχεθεί από το σύμπαν, συγχρονιστικά, αμέσως μόλις είσαι έτοιμος και δεκτικός. Μπορεί να εμφανισθεί με πολλές και διαφορετικές μορφές. Ίσως κρύβεται πίσω από την φράση ενός βιβλίου που "τυχαία" πέφτει στα χέρια σου, ενός άρθρου σε κάποιο περιοδικό, μιας διάλεξης ή ακόμη και μιας σελίδας ενός Blog! 

Πολλοί δεν θα δώσουν σημασία, αλλά εσύ θα ξέρεις ότι το μήνυμα απευθύνεται ειδικά σε σένα... Μπορεί ακόμη ο ¨Δάσκαλος" να σε αγγίξει με την μορφή μιας σκέψης που σε κατακλύζει αναπάντεχα σε στιγμές περισυλλογής και σε ενθαρρύνει να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση και να ρωτάς σιωπηλά τον εαυτό σου : <<ποιός είναι ο Δάσκαλός μου αυτή τη στιγμή;>>.

Ο Δάσκαλος εμφανίζεται σε όλα τα πρόσωπα και τα πράγματα που συναντάς. 

Δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να τα διαβάσουν! 

Κανένας δεν είναι απομονωμένος από τους άλλους. Συνδεόμαστε όλοι, όπως στην μπλογκόσφαιρα και αναπτυσσόμαστε μαζί, ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε...

Διαβάστε περισσότερα... »

Ο Χωροχρόνος σου





Θα μπω κατευθείαν στο θέμα:
Καμία εξουσία δεν μπορεί να σε σκλαβώσει, αν δεν της επιτρέψεις να σου λεηλατήσει τον χωροχρόνο σου.

Στο σχολείο μας μαθαίνουν για τον χωροχρόνο διάφορα. Δεν μας μαθαίνουν όμως το πιο σημαντικό. Ότι δηλαδή ο χώρος και ο χρόνος είναι βέβαια μαθηματικά, είναι βέβαια φυσική, αλλά είναι και ιδιότητες ζωής. Όχι μόνος της υλικής μας υπόστασης αλλά και της πνευματικής.

....

Και βέβαια η διεύρυνση του χωροχρόνου κάθε ανθρώπου, αντιστοιχεί ευθέως σε διεύρυνση της πνευματικής του ικανότητας και δυνατότητας. Μιλώντας πάντα για φυσιολογικό και υγιές άτομο.

Είναι εύκολο να φυλακίσεις κάποιον; Υπό φυσιολογικές συνθήκες όχι. Θα αντιδράσει! Ενδεχομένως να γίνει ομάδα και με άλλους και να σου δημιουργήσει προβλήματα.

Είναι εύκολο να πείσεις κάποιον να περιοριστεί σε συγκεκριμένο χώρο και να σου παρέχει μεγάλο μέρος του χρόνου του; Όχι λέτε; Τότε γιατί ο Πλάτωνας στη “Σπηλιά” του, περιγράφει τους ανθρώπους σαν αλυσοδεμένους στο βάθος μιας σκοτεινής σπηλιάς;

...

Αναφέρει λοιπόν ο Πλάτωνας, ότι οι άνθρωποι, ειναι αλυσοδεμένοι και περνούν τον χρόνο τους με παιχνίδια και μαντεψιές. Ουσιαστικά μας λέει, ότι αυτές είναι οι αλυσίδες τους! Το παιχνίδι και η συνήθεια!

Πολλοί άλλοι μεταγενέστεροι συγγραφείς έπραξαν το ίδιο.


Ο Τζον Στάιμπεκ στο “Τα Σταφύλια της Οργής” του, μας διηγείται πώς οι τράπεζες μέσω των χρεών, κλέβουν τη γη του αγρότη, τον μετατρέπουν σε περιπλανώμενο εργάτη και πώς ο κάθε εργοδότης προσπαθεί να του αρπάξει τον χρόνο του μέσα από εξοντωτική πολύωρη εξευτελιστικά αμοιβόμενη εργασία, με τις ευλογίες ενός εξ' ίσου άδικου και ληστρικού κράτους.

Ο Τζόρτζ Όργουελ, στο “1984” αλλά και στην “Φάρμα των Ζώων”, μας υποδεικνύει ότι η εξουσία μπορεί να μας κλέψει και τον χώρο αλλά και τον χρόνο, μέσα από τον φόβο που εντέχνως διοχετεύει μέσα μας και καλλιεργεί. Μας προειδοποιεί, ότι ακόμη και την συνείδηση μπορεί να μας αλλοιώσει!

Ο Άλντους Χάξλεϊ στον “Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο” του, προειδοποιεί για μια κοινωνία, χωρίς την οικογένεια, παιδιά που από μικρά εθίζονται σε ναρκωτικά και τους γίνεται πλύση εγκεφάλου, σε κοινωνία απόλυτου ελέγχου.

Ο Ρέι Μπράντπουρι στο “Φαρενάιτ 451” του, μας μιλά για μια κοινωνία περιορισμένη όχι μόνο στον χώρο και στον χρόνο, αλλά και στο πνεύμα, αφού απαγορεύεται η κατοχή αλλά και η ανάγνωση βιβλίων. Η παράβαση δε του κανόνα αυτού σημαίνει θάνατο!

Όλοι οι παραπάνω, υπερέβησαν τον χώρο τους, αλλά και τον χρόνο τους (μια και κανείς τους δεν είναι πια στη ζωή), για να σου μεταφέρουν ένα μήνυμα: “Κινδυνεύει ο χωροχρόνος σου και μέσα από αυτό ο Άνθρωπος!”

Ελληνίδα, Έλληνα, πώς ξοδεύουμε εμείς τον χρόνο μας;

Από το: “Ο χρόνος είναι χρήμα”, του καπιταλιστή, που θέλει να βάλει τον εργαζόμενο να δουλεύει ατέλειωτες ώρες, με στόχο την παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ανά μονάδα και περισσότερης συνολικά, υπεραξίας, για χάρη του ίδιου του καπιταλιστή, αλλά και χάριν της αποβλάκωσης του εργαζόμενου, λόγω υπερκατανάλωσης του προσωπικού του χρόνου σε εργασία, που στον ίδιο αποφέρει ένα μικρό μόνο μέρος κέρδους από το συνολικό.

...

Σε ποιο επίπεδο κατατάσσεις την δική σου χρονοτριβή;

Βέβαια και μόνο από το ότι βρήκες τον χρόνο να διαβάσεις τούτες εδώ τις γραμμές, σημαίνει ότι δεν είσαι στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που “σκοτώνουν” κυριολεκτικά των χρόνο τους. 

Αλλά μη νομίζεις ότι το ποτάμι της ανοησίας, που δημιουργεί η αλόγιστη σπατάλη χρόνου των πολλών δεν είναι σε θέση να σε παρασύρει. Το αντίθετο! Και λάβε υπ' όψιν ότι η εξουσία κάθε άλλο παρά ενοχλείται από την χρονοτριβή των πολλών σε ανοησίες. Ίσα ίσα που έχει εφεύρει και πολλούς τρόπους ώστε να τονώνει την τάση αυτή και να την μετατρέπει σε κέρδος για την ίδια, απώλεια για τους πολλούς.

Στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα από την οποία ξένα αλλά και εγχώρια κέντρα εξουσίας έχουν βάλει στόχο να εξαφανίσουν τους Έλληνες, αλλά και το κύριο χαρακτηριστικό τους, τον λόγο, είναι αναγκαίο, ώστε να σταματήσει η κατηφόρα, αλλά και ικανό, ώστε να υπάρξει αντιστροφή, η συνειδητοποίηση του ότι σπαταλάμε τον χρόνο μας. 

Χωρίς να ζούμε, χωρίς να απολαμβάνουμε, χωρίς ψυχική ανάταση, χωρίς λογική διεπαφή, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι σε λίγο χρόνο θα βρεθούμε στη μοίρα των Σύριων, ψάχνοντας ένα άλλο τόπο. Αλήθεια ποιόν;

Να σου θυμίσω ότι πριν το 2010, η οκτάωρη εργασία ήταν κατοχυρωμένη και η υπερωρία πληρωνόταν;

Έχεις δει ποτέ σου πώς στοιβάζονται τα κοτόπουλα στα πτηνοτροφεία; Δες και τις πολυώροφες πολυκατοικίες με τα μικρά διαμερίσματα. Σε τι διαφέρουν;

Από πότε και για ποιο λόγο πρέπει κάθε λίγα χιλιόμετρα στην Εθνική αλλά και στην Εγνατία να βάζεις το χέρι στην τσέπη;

Γιατί το τηλέφωνο σταθερό και κινητό αλλά και το ίντερνετ, κοστίζουν τόσο πολύ; Θυμάμαι όταν τα τηλέφωνα ήταν ούτε το ένα δέκατο από τα σημερινά, πληρώναμε στον περιπτερά μία δραχμή για ένα τηλεφώνημα. Και κέρδιζε κι αυτός. Η αύξηση των πελατών της τηλεφωνίας θα έπρεπε να μειώσει το κόστος, όχι να το αυξήσει τόσο υπέρμετρα. Μήπως ο στόχος είναι να εμποδιστεί η διεπαφή των ανθρώπων;

Μήπως η τεχνητή ανάγκη που σου έχουν εμφυτεύσει για το χρήμα τους, είναι ο πραγματικός ληστής του χώρου και του χρόνου σου;

Παρατήρησε τους ανθρώπους γύρω, όχι μόνον τους Έλληνες. Διαβάζουν; Βιβλία με ποιότητα, όχι ανοησίες! Βλέπουν θέατρο; Όχι θέατρο κατάντιας, αληθινό θέατρο! Συζητούν; Όχι αερολογούν, πραγματική συζήτηση.

... 

Καλόν είναι να διεκδικήσεις το δίκαιο και το αυτονόητο. Τον χώρο σου και την πατρίδα σου. Τον χρόνο σου και μια πιο ανθρώπινη ζωή. 

Αν δεν τα διεκδικήσεις, η εξουσία καραδοκεί να σου τα υφαρπάξει!


πηγή-activistis.gr (απόσπασμα)
Διαβάστε περισσότερα... »

Ο Δρόμος του μαθητή, χωρίς Δάσκαλο


En-no-Gyoja.jpg
ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ


Μπορούμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της γνώσης και της επιστροφής στο πνεύμα με τις δικές μας προσπάθειες. Οι περισσότεροι αδυνατούν να δεχθούν πως χρειαζόμαστε τόσο λίγα για να προχωρήσουμε. Είμαστε ρυθμισμένοι να περιμένουμε οδηγίες, διδασκαλία, καθοδηγητές, μεγάλους μύστες. Η πραγματική γνώση, η οποία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και τον τρόπο με τον οποίο θα πεθάνουμε, δεν μπορεί να μεταδοθεί. 

Αποκτάται μόνο με το προσωπικό βίωμα. Τα βιβλία , οι δάσκαλοι, οι σχολές και οι γκουρού είναι χρήσιμα βοηθήματα, μόνον όταν εμείς είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε με συγκεκριμένο τρόπο. Πολλοί αρνούνται να αναλάβουν τον κόπο της ευθύνης να διαφύγουν από την άθλια κατάστασή τους στηριγμένοι μόνο στη δύναμη των δικών τους προσπαθειών. 

Πάντα υπάρχει κάποιος άλλος για να μας σώσει, να μας καθοδηγήσει... Όταν ήμασταν παιδιά ήταν οι γονείς μας, ο δάσκαλος. Όταν ενηλικιωθήκαμε, ο σύζυγος ή η σύζυγος, ο πνευματικός, ο αστρολόγος, ο ιδεολογικός καθοδηγητής, ο ψυχολόγος ή ο "πολυαγαπημένος γκουρού"΄. 

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αρχίζουμε να υποτιμάμε τον εαυτό μας. Και ασφαλώς έχουμε μια προσφορά "δασκάλων", "σχολών", "εσωτερικών ταγμάτων" και άλλων καλοθελητών, έτοιμων να εκμεταλλευτούν την επιθυμία υποταγής που συχνά καταλαμβάνει τόσους ανθρώπους. Ένας Εσωτερικός Πολεμιστήςβρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνιση. Δεν χρειάζεται κάποια στοργική φιγούρα στο πλάι του για να του υπαγορεύει τι να κάνει. Αναλαμβάνει την ευθύνη και καθοδηγεί ο ίδιος τη ζωή του.

<< ...ένας πολεμιστής είναι άψογος όταν εμπιστεύεται την προσωπική του δύναμη, ανεξάρτητα από το αν αυτή είναι μικρή ή τεράστια...>> Δον Χουάν




Αν το άτομο είναι υπεύθυνο, τότε τα βιβλία, ο σχολές και οι δάσκαλοι μπορούν να φανούν χρήσιμα βοηθήματα και οι προτάσεις τους να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν την πορεία. Σε τελική ανάλυση λίγα και καλά εργαλεία είναι αρκετά για να προχωρήσει κανείς σε βάθος. Είναι απαραίτητο όμως να διαθέτει πολύ έρωτα για την αλήθεια, πολύ επιμονή, πειθαρχία,προσοχή και διάκριση. 

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Κέντρο είναι ανοιχτοί, όλες οι οδηγίες για το ταξίδι έχουν δοθεί, αλλά οι ταξιδιώτες βραδυπορούν και συνεχώς αναβάλλουν την αναχώρηση, ταξιδεύοντας νοερά με την φαντασία τους...

Αντί για πίστη έχουμε ανάγκη από συνειδητή και υπεύθυνη δράση. Αυτό που έχει σημασία είναι τι μπορώ να κάνω μ'αυτά που "γνωρίζω" στην καθημερινότητα, αντί να ονειροπολώ και να φαντάζομαι ότι ζω...

Στα βιβλία δεν βρίσκει κανείς τη <<Γνώση που σώζει>>, αλλά στην καλύτερη περίπτωση "συνταγές" και "ταξιδιωτικούς οδηγούς". 

Πρέπει εσύ να δοκιμάσεις στην πράξη τις οδηγίες, ούτως ώστε να επιβεβαιώσεις, να συμπληρώσεις ή και να απορρίψεις τα όσα υποστηρίζουν (όλες οι πηγές δεν είναι δυστυχώς αξιόπιστες και περιέχουν συχνά λάθη, παραλήψεις, παρερμηνείες, άγνοια και φαντασιοπληξίες). Πρέπει να περπατήσεις με τα δικά σου πόδια προς την κατεύθυνση που σου δείχνουν,να δοκιμάσεις καινούργια μονοπάτια, να χαθείς και να ξαναβρείς το δρόμο σου μέσα από το βίωμα. 

Ο αληθινός ερευνητής ούτε πιστεύει επιπόλαια, ούτε απορρίπτει αβίαστα καμία υπόθεση. Εξετάζει αντικειμενικά -εμπειρικά τα πάντα και απορροφά τη γνώση που μεταβολίζει και ενσαρκώνει. Αν κάτι δεν μπορεί ακόμα να το επεξεργαστεί το αφήνει για αργότερα όταν το Είναι του θα έχει διευρυνθεί και η κατανόησή του οξυνθεί.


Διαβάστε περισσότερα... »