«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Επιστήμονες φόρτισαν κινητό τηλέφωνο, με ούρα!



Βρετανοί ερευνητές από το Εργαστήριο Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μπρίστολ στη νοτιοδυτική Αγγλία κατάφεραν να φορτίσουν ένα κινητό τηλέφωνο με αρκετή ενέργεια για αποστολή μηνυμάτων και σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας ούρα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν, οι επιστήμονες δημιούργησαν μια κυψέλη καυσίμου που χρησιμοποιεί βακτήρια για να διασπάσει τα ούρα, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια.

Το πλεονέκτημα αυτής της πηγής καυσίμου είναι ότι δεν στηρίζεται στον ήλιο ή τον άνεμο αλλά στην επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας.

«Κανείς δεν έχει εκμεταλλευτεί την ενέργεια των ούρων μέχρι σήμερα, οπότε η ανακάλυψή μας είναι συναρπαστική», δήλωσε ο Δρ. Ιωάννης Ιερόπουλος, επικεφαλής της μελέτης, προσθέτοντας ότι οι προμήθεια των ούρων είναι ανεξάντλητη.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες καλλιέργησαν βακτήρια σε ηλεκτρόδια ανόδου από ανθρακονήματα, τα οποία τοποθέτησαν σε κεραμικούς κυλίνδρους.

Τα βακτήρια κατάφεραν να διασπάσουν επιτυχώς τα χημικά συστατικά των ούρων που διέρχονταν μέσα από τους κυλίνδρους, αναπτύσσοντας ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο αποθηκευόταν σε έναν πυκνωτή.

Ο Δρ. Ιερόπουλος ελπίζει ότι η κυψέλη, που σε αυτό το στάδιο έχει το μέγεθος μπαταρίας αυτοκινήτου, μελλοντικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι που μπορεί να μεταφέρεται εύκολα», δήλωσε ο καθηγητής διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής η μικροβιακή κυψέλη που ανέπτυξε μαζί με τους συνεργάτες του παράγει αρκετή ενέργεια για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων, σερφάρισμα στο ίντερνετ και σύντομες τηλεφωνικές κλήσεις.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ηιδέα μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία. Επόμενος στόχος είναι η βελτιστοποίηση της μικροβιακής κυψέλης ώστε να φορτίζει πλήρως την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου και μακροπρόθεσμα να τροφοδοτεί τις οικιακές συσκευές.

ΔΕΙΤΕ, ΕΔΩ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: