«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η Νευροεπιστήμη, μπορεί πλέον να μεταμοσχεύσει κεφάλι, σε ανθρώπινο σώμα!




Οι μύθοι ανασταίνονται… η Χιμάρα προ των πυλών

Η επιστήμη έκανε ήδη μεγάλα άλματα στο μέλλον ..
Πλέον η ιατρική επιστήμη μπορεί να αποκαταστήσει την ακοή, την όραση και πολλά ιατρικά προβλήματα άλυτα μέχρι σήμερα. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνετε η χρήση ρομποτικής τεχνολογίας και κυρίως πρόσθετων άκρων.


Έτσι φαίνεται πως ήταν θέμα χρόνου να πραγματοποιήσουν ένα από τα πιο παράξενα ιατρικά κατορθώματα που έχουμε φανταστεί… μια πλήρης μεταμόσχευση ανθρώπινου ή ¨μη¨ κεφαλιού…



Σε δημοσίευμα του τεύχους Ιουνίου της Διεθνής ΧειρουργικήςΝευρολογίας,οι ερευνητές και επιστήμονες περιγράφουν μια πραγματική μέθοδο μεταφύτευσης ενός ανθρώπινου κεφαλιού μέσω της νέας τεχνολογίας και νευροχειρουργικής.

Η κωδική ονομασία της έρευνας είναι ( HEAVEN / GEMINI ) και η διαδικασία περιγράφεται από τον Δρ. Sergio Canavero του Τορίνο και της ιταλικής ερευνητικής ομάδας Neuromodulation.

Στο δημοσίευμα υπάρχει και η περιγραφή και τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στη δεκαετία του 70΄ σε ζώα και δεν ήταν πάντα τόσο επιτυχείς οι επεμβάσεις.. αναφέρετε πως η επιτυχία πλέον θα είναι εφικτή με την χρήση ειδικής μεμβράνης στην ένωση των κυττάρων μέσω της διαδικασίας fusogens.

Σύμφωνα με τον Δρ. Canavero,
 ο δότης του σώματος θα πρέπει να είναι εγκεφαλικά νεκρός.



Η εργασία του Δρ. Canavero
, κάνει την ανάγνωση συναρπαστική καθώς σε οδηγεί σε ηθικά και γενετικά θέματα μέσα από την έρευνα του..

«Ο ουρανός δημιουργήθηκε», ’ Χίμαιρα’…

Το άτομο που θα έχει αυτήν την ευκαιρία μεταμόσχευσης θα αναπαράγει απογόνους με την γενετική κληρονομιά του δότη…

Ο Δρ. Canavero παραδέχεται όμως πως δεν έχει εξετάσει τις ηθικές πτυχές αυτού του προγράμματος που θέλει να ξεκινήσει με την ονομασία HEAVEN.






Δεν υπάρχουν σχόλια: