«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Αγαπάτε αλλήλους, ως εαυτόν



Σε λίγες λέξεις χωράει όλη η σοφία του κόσμου. 

Μια φράση που συχνά λέμε αλλά, δυστυχώς, σπάνια εφαρμόζουμε σε όλη της την έκταση. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να αγαπάμε τους άλλους χωρίς να δείχνουμε ίχνος αγάπης για τον εαυτό μας και δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να αγαπάμε μονάχα τον εαυτό μας αδιαφορώντας για τους γύρω μας. Ο άνθρωπός βλέπετε έχει την τάση και τα πιο απλά να τα κάνει περίπλοκα.

Όταν όμως μιλάμε για αγάπη τα πράγματα είναι απλά. Είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα που κάνουν λάθη.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να διδάξουμε ο ένας στον άλλον την αγάπη, την καλοσύνη και την συγχώρεση αντί να καταδικάζουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους. Μπορούμε να είμαστε πολύ πιο ευτυχείς όταν βλέπουμε και λαμβάνουμε το καλό από τους ανθρώπους και όταν προσφέρουμε το καλό στους ανθρώπους.


Όλοι έχουμε τις αρνητικές και τις θετικές μας πλευρές και όλοι είμαστε διαφορετικοί. Αν αποδεχθούμε ο ένας τον άλλον και δούμε τον διπλανό μας σαν φίλο και αδερφό θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το σκοτάδι και να βγούμε στο φως μιας ευτυχισμένης ζωής. 

Φανταστείτε αν όλοι μοιράζαμε απλόχερα την αγάπη της καρδιάς μας και δεν σπέρναμε το μίσος και την διχόνοια στο πέρασμα μας. Φανταστείτε ένα θαυμάσιο κόσμο που θα είχαμε δημιουργήσει και σε πόσο μεγάλη αρμονία θα ζούσαμε με τους άλλος.

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να έχει τη δική του πίστη του, αλλά πρέπει να σέβεται τις πεποιθήσεις των άλλων και τα έθιμα του και μην καταφέρετε εναντίον του. 

Οι πρόγονοί μας πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε την ελευθερία να έχουμε τις δικές μας πεποιθήσεις, χωρίς να φοβόμαστε για αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: