«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Η Αθήνα του Σωκράτη», κύκλος 5 διαλέξεων με τον Τάκη Θεoδωρόπουλο




Μια περιήγηση στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα, στο «ελληνικό θαύμα», μέσα από το βλέμμα ενός ανθρώπου που το έζησε, βρήκε τον τρόπο να πάρει τις αποστάσεις του για να το κρίνει, και κατέθεσε στην ιστορία την σκέψη της απορίας και της συνεχούς διερώτησης.




Ο Σωκράτης μας δείχνει τον δρόμο, και τον τρόπο, ώστε να πάρουμε τις αποστάσεις από τον σημερινό μονοσήμαντο πολιτισμό μας για να μπορέσουμε να τον κρίνουμε. Είναι κατάθεση πνευματικής ελευθερίας.

Κύκλος 5 διαλέξεων με τον Τάκη Θεoδωρόπουλο - 31 Μαΐου 2014

Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: κάθε Σάββατο, ώρα 17:00 – 19:00

Ημερομηνίες: 26 Απριλίου – 10, 17, 24, & 31 Μαΐου

Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Ηρακλειδών

Διάρκεια Σεμιναρίου: 5 δίωρες διαλέξεις


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Κα Ελένη Μ. Νομικού
(Δευτ. – Παρ. 09:00-14:00)

τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201), 
κιν.: 6947 277 697

email: enomikou@herakleidon-art.gr

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος είναι συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος. Είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή όπου διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον εκδοτικό χώρο, ως διευθυντής εκδόσεων, και υπήρξε συνεργάτης και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Από τα έργα του ξεχωρίζουν, το «Αδιανόητο Τοπίο», το «Μυθιστόρημα του Ξενοφώντα», το «Ξυπόλητο Σύννεφο» και το δοκίμιο «Με την ανάσα της Αθήνας και της Ρώμης». Το 1999 τον βράβευσε το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το μυθιστόρημά του «Η δύναμη του σκοτεινού θεού». 

Το 2004 η Γαλλική Ακαδημία τον τίμησε με το βραβείο για την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Τα περισσότερα από τα έργα του κυκλοφορούν στα γαλλικά. Το τελευταίο του βιβλίο στα ελληνικά είναι «Το τελευταίο Τέταρτο», το χρονικό του περιοδικού που εξέδωσε με τον Μάνο Χατζιδάκι το 1985.




Δεν υπάρχουν σχόλια: