«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα (λίγη τεχνολογία για τους καλύτερούς μας φίλους)



Συντάκτης του άρθρου: Ευθύμης Μαυρομάτης

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε ένα βίντεο τεχνολογίας και λίγα λόγια για τους λατρεμένους μας φίλους.

Στην Ιταλική πόλη της Φλωρεντίας δόθηκε μια υπόσχεση σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών το 1931, να καθιερωθεί μόνιμα και επίσημα μία ημέρα που θα είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για θέματα που αφορούν τα ζώα. Στην αρχή, η ιδέα περιελάμβανε κινήσεις ενημέρωσης για ζώα που βρίσκονται υπό την απειλή της εξαφάνισης αλλά στην πορεία των χρόνων διευρύνθηκε η ιδέα και αφιερώθηκε σε όλα τα ζώα του πλανήτη μας.


Ο λόγος που επιλέχθηκε η 4η Οκτωβρίου για την επίσημη καθιέρωση αυτής της ημέρας είναι επειδή η Καθολική Εκκλησία γιορτάζει τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης (προστάτη του περιβάλλοντος). Τις όμορφες πληροφορίες μας τις βρήκαμε στον επίσημο ιστότοπο που έχει αφιερωθεί από το 2003 σε αυτήν την ημέρα.

Στο παρακάτω βίντεο τεχνολογίας
βλέπουμε μερικά ωραία gadget-άκια που φτιάχνει η Sony για τα κατοικίδια μας:






2 σχόλια:

Madbomberr είπε...

Καλησπέρα Κύριε Περδετζόγλου, αυτό είναι ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα στον ιστότοπο dwrean.net. Πρωτίστως, σας ευχαριστώ για την κοινοποίηση του, απλά εάν είναι δυνατό να κάνετε στην πηγή του αρθρου ενεργό κλικ με τίτλο "δωρεάν προγράμματα, dwrean.net" του ιστολογίου μας, μπορείτε ακόμα να αναφέρετε τον συντάκτη του άρθρου. Και πάλι σας ευχαριστώ.

Δημήτρης Περδετζόγλου είπε...

κ. Μαυρομάτη, καλημέρα!
Σας ευχαριστώ θερμά, για το σχόλιό σας. Συγγνώμη, ενώ στο τέλος του άρθρου υπάρχει ενεργό link στον ιστότοπό σας, εκ παραδρομής δεν έγινε αντιληπτό, κάτω απο το video, το όνομα του αρθρογράφου. Διορθώθηκαν ευθύς αμέσως, αμφότερα τα ανωτέρω δικαίως αιτούμενα.
Σας ευχαριστώ και πάλι. Συγχαρητήρια για το http://www.dwrean.net/.
Να είστε καλά.