«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ψηφιακό σχολείο - Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο



Στην ιστοσελίδα Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο, μπορεί κάποιος να βρει πλούσιο υλικό για τα διάφορα μαθήματα, Γυμνασίου και Λυκείου. 

Εκτός από τα βιβλία (Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία) μπορεί κάποιος να αποκτήσει και πρόσβαση στο φωτόδεντρο (Φωτόδεντρο – Αποθετήριο Μαθησιακών Αντκειμένων και Φωτόδεντρο – Εκπαιδευτικών Βίντεο).

Η πλοήγηση στην ιστοσελίδα
είναι περισσότερη χρηστική σε σχέση με μία παλαιότερη έκδοση, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ βιβλίων και φωτόδεντρου, έτσι ώστε όταν κάποιος επιλέξει να δει τα βιβλία μίας συγκεκριμένης τάξης ταυτόχρονα να έχει τη δυνατότητα να μεταβεί άμεσα και στην αντίστοιχη κατηγορία του φωτόδεντρου.

Στην παρακάτω εικόνα, μπορεί κάποιος να δει τις δυνατότητες άμεσης πρόσβασης, π.χ. για το αντικείμενο της Βιολογίας – Α Λυκείου. 

Βλέπετε πως μπορείτε να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση στα διάφορα στοιχεία των βιβλίων, να δείτε τα μαθησιακά αντικείμενα που έχουν αναρτηθεί μέσα σε συγκεκριμένα σημεία του διαδραστικού εμπλουτισμένου βιβλίου, να δείτε το βιβλίο στην κανονική του μορφή χωρίς εμπλουτισμό, να εντοπίσετε τους στόχους που έχουν καθοριστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, να αποκτήσετε όλα τα βιβλία σε μορφή .pdf και βέβαια να μεταβείτε άμεσα στο φωτόδεντρο για να βρείτε κι άλλα μαθησιακά αντικείμενα σχετικά με τη Βιολογία.


Με λίγα λόγια, καλή σας ιστοεξερεύνηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: