«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Συγκλονιστικές φωτογραφίες απο την πορεία χιλιάδων Ρώσων σε λιτανεία 150 χιλιομέτρων!!!


Επιμέλεια: πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου.

Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Νικολάου Velikoretsky.

Η Λιτανεία αυτή, ονομάζεται και Λιτανεία του Σταυρού και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθείται ξεκινάει μετά την Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό ,που τελείται στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κίροφ.Κάθε μέρα το πλήθος των προσκυνητών διανύει απόσταση 25-30 χιλιόμετρα.


Στην διάρκεια της λιτανείας διαβάζονται και οι χαιρετισμοί του Αγίου Νικολάου. Φέτος συμμετέχουν στην λιτανεία πάνω από 30000 άτομα. Μετά από μία διαδρομή τριών ημερών,μέσα σε δάση,βάλτους και χωριά οι προσκυνητές φτάνουν στην περιοχή Velikoretskoye, όπου βρέθηκε στις όχθες του ποταμού η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου το 1383, από ένα ευσεβή κάτοικο της περιοχής. Τελείται ολονύκτια αγρυπνία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Νικολάου. Στην συνέχεια πραγματοποιείται αγιασμός στο ποτάμι.



Οι προσκυνητές, πίνουν νερό από την ιερή πηγή, που βρίσκεται μέσα στην μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου και κάνουν μπάνιο στον ποταμό Velikaya. Αφού ξεκουραστούν στο κάμπινγκ, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του προσκυνήματος, ξεκινάει η επιστροφή.


Α. Ξεκινώντας η Λιτανεία του Σταυρού.


Β. Ενδιάμεσος σταθμός και στιγμιότυπα από την πορεία των προσκυνητών


Γ. Εικόνες από την Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων στην περιοχή εύρεσης της εικόνας του Αγίου Νικολάου


Στις 3 Ιουνίου 2013 ξεκίνησε η φετεινή λιτανεία της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολάου Velikoretsky,από την πόλη της Kirov στο χωριό Velikoretskoye,στις όχθες του μεγάλου ποταμού, όπου πρίν από 600 χρόνια έχει ανακαλυφθεί θαυματουργή εικόνα.


Η λιτανεία ξεκινά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σεραφείμ στο Κίροφ, περνάει μέσα από το χωριό Makar ,το χωριό Bobino, και καταλήγει στο χωριό Velikoretskoye.



Οι προσκυνητές, που συμμετέχουν στην λιτανεία, πρέπει να περάσουν μέσα από τα χωράφια, δάση και βάλτους διανύοντας απόσταση πάνω από 150 km(χιλιόμετρα).Οι πληροφορίες λένε ότι στην φετεινή λιτανεία συμμετέχουν πάνω από 30000 άνθρωποι.



Η παράδοση της πομπής Velikoretsky έχει πάνω από έξι αιώνες.Η ανακάλυψη της εικόνας του Αγίου Νικολάου έγινε το 1383. Ο αγρότης από το χωριό Agalakov Krutitsy βρήκε την εικόνα στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού Great,κοντά στο χωριό Velikoretskoye,εξ ου και το όνομα,της λιτανευτικής πομπής – Velikoretskaya.


Γύρω στα 1400 η εικόνα στέλνεται,για λόγους ασφαλείας, στην πόλη Khlynov που τότε ονομαζόταν Vyatka, και αργότερα – Kirov.

Σε ανάμνηση της εύρεσης της εικόνας του Αγίου Νικολάου,καθιερώθηκε από τα πρώτα χρόνια,η λιτανευτική πομπή στον τόπο της ανεύρεσης της και έτσι δημιουργήθηκε η λιτανευτική πομπή Velikoretskaya

Η θαυματουργή όμως εικόνα χάθηκε το 1935 με την καταστροφή του καθεδρικού ναού Vyatkian Trinity Cathedral..Το 1930 η λιτανευτική πομπή Velikoretskaya είχε απαγορευτεί και άρχισε να ξαναπραγματοποιείται το 1989,λιτανεύοντας ένα πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: