«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Κυριακή, 12 Απριλίου 2015

Μιά φιλοσοφία ζωής...Στην ζωή τα πάντα είναι ένα σημάδι... μπορείς να βρεις ολόκληρο το σύμπαν κρυμμένο στα πιο ασήμαντα πράγματα...!Όλοι μας, από την στιγμή που ερχόμαστε στην ζωή, έχουμε ένα κρυφό χάρισμα... ένα ταλέντο που μας ανήκει ολοκληρωτικά... πάμε σετάκι... πως το λένε... δύο σε ένα!


Όλοι έχουμε ένα χάρισμα...κάποιος έχει κλίση στην μουσική, κάποιος άλλος στο τραγούδι, άλλος στο ποδόσφαιρο, στην τεχνολογία, στους αριθμούς, στην φυσική, στον προφορικό λόγο, στην γραφή... οτιδήποτε κάνεις καλύτερα από το "γενικό σύνολο"... θεωρείτε... χάρισμα!


Στο χέρι σας λοιπόν τώρα είναι να κάτσετε ουσιαστικά και να το αξιοποιήσετε... τόσο απλά!!!

Ο κόσμος είναι γεμάτος από μαγικά πράγματα, που περιμένουν υπομονετικά το πνεύμα μας να γίνει πιο "οξυδερκές"... για να τα ανακαλύψουμε και να γίνουμε δημιουργοί!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το επαναφέρετε στο φως και να αρχίσετε να το επεξεργάζεστε εκ νέου... να το πιστέψετε με όλο σας το είναι... και να επανέλθετε δριμύτεροι!

Το βασικότερο είναι, να ενεργείτε πάντα σαν να είναι αδύνατον να αποτύχετε... 

Και μην ξεχνάτε!... όπου υπάρχει θέληση...υπάρχει κι ένα μονοπάτι... ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ!

Η ζωή γουστάρει να την βουτάνε από το πέτο και να της λένε: "Είμαι μαζί σου μικρή μου, φύγαμε"
(Μάγια Αγγέλου)


Δεν υπάρχουν σχόλια: