«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Σε κωματώδη κατάσταση, ο Γέρων Μωϋσής Αγιορείτης

Όλα αυτά τα χρόνια έλιωνε το κομποσκοίνι του προσευχόμενος για όλο τον κόσμο. Τώρα στα δύσκολά του είναι η σειρά μας να προσευχηθούμε για αυτόν.

Στο νοσοκομείο ''Αγιος Λουκάς'' στη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται ο λόγιος Γέροντας του Αγίου Ορους, μοναχός Μωϋσής, σύμφωνα με πληροφορίες του e-press-room.blogspot.gr. 

Ο 62χρονος Αγιορείτης, αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με το συκώτι, είχε υποβληθεί σε μεταμόσχεση, αλλά το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα εδώ και λίγες ώρες, να βρίσκεται σε κώμα. 

Aς βάλουμε ολοι στην προσευχή μας το χαρισματικο Γέροντα Μωϋσή τον Αγιορείτη, όπως έκανε αυτος χρόνια τώρα, με την διακονία του προς ωφέλειαν των αμαρτωλών ψυχών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: