«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αρχαία νανοτεχνολογία;


Η ερώτηση του κατά πόσο η γη στην πορεία της ιστορίας της δέχτηκε επισκέψεις από το διάστημα μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένα ευρήματα ετεροχρονισμένα με την εποχή τους.

Η πρόσφατη ανακάλυψη νανοτεχνολογίας στα βουνά των Ουραλίων φαίνεται να καλύπτει αυτές τις προσδοκίες.

Η ανακάλυψη των ευρημάτων που χρονολογούνται από την ύστερη Πλειστόκαινο στα βουνά των Ουραλίων οδήγησε σε φλογερές συζητήσεις.

Είναι αυτά άραγε πράγματι απομεινάρια κάποιας μη-γήινης τεχνολογίας ή απλά βιομηχανικά κατάλοιπα της εποχής μας;

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αντικείμενα που άφησαν πίσω τους εξωγήινοι επισκέπτες, θα πρέπει λογικά να βρίσκονται θαμμένα σε γεωλογικά τμήματα της γης.

Δυστυχώς για μας τέτοιες ανακαλύψεις θεωρούνται αρκετά απίθανες.

Κατά τις χρονιές 1991-1993, όμως, Ρώσοι χρυσοθήρες του μικρού ποταμού Narada στην ανατολική πλευρά των Ουραλίων, βρήκαν παράξενα μικρά αντικείμενα κυρίως σε σχήμα σπιράλ.


Το μέγεθός τους κυμαίνεται από 3 εκατοστά μέχρι το απίστευτα μικρό 0.003 χιλιοστά!

Μέχρι σήμερα αρκετά από αυτά τα μυστηριώδη κατασκευάσματα έχουν βρεθεί κατά χιλιάδες κοντά στους ποταμούς Narada, Kozhim και Balbaνyu καθώς και κοντά στα μικρότερα ποτάμια Vtisty και Lapkhevozh, κυρίως σε βάθη μεταξύ 3 και 12 μέτρων.

Αυτά τα σπιράλ αντικείμενα
είναι φτιαγμένα από διάφορα μέταλλα:

Τα μεγαλύτερα
είναι από χαλκό, ενώ τα μικρά και μικροσκοπικά, είναι φτιαγμένα από σπανιότερα μέταλλα, όπως το τουνγκστένιο και το μολυβδαίνιο.

Το τουνγκστένιο
έχει μεγάλο ατομικό βάρος και είναι πολύ πυκνό, με σημείο τήξης τους 3410°C. Χρησιμοποιείται κυρίως για την σκλήρυνση συγκεκριμένων κραμάτων ατσαλιού και φυσικά σαν νήμα για τις λάμπες πυρακτώσεως.

Το μολυβδαίνιο έχει επίσης υψηλό σημείο τήξης στους 2650°C και υψηλή πυκνότητα και χρησιμοποιείται επίσης για την σκλήρυνση ατσαλιού, του οποίου προσδίδει αντοχή στην διάβρωση.

Αυτά τα κράματα, χρησιμοποιούνται κυρίως για ανθεκτικά τμήματα όπλων και θωρακίσεις.

Προς το παρόν τα μυστηριώδη αυτά αντικείμενα, μελετώνται από την Ρωσική ακαδημία Επιστημών στην Syktyvka της Μόσχας και σε ένα ινστιτούτο επιστημών στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Ακριβείς μετρήσεις, των συχνά μικροσκοπικών, τμημάτων έδειξαν ότι οι διαστάσεις τους ακολουθούν τον περίφημο, πια, χρυσό κανόνα του αριθμού Φ.

Τα μέχρι σήμερα
τεστ χρονολόγησης δίνουν μια ηλικία μεταξύ 20.000 και 318.000 χρόνων!

Λόγω των συνθηκών και της τοποθεσίας που βρέθηκαν, αποκλείστηκε από την αρχή η πιθανότητα τα αντικείμενα να προέρχονται από κάποια τεχνογενετική κατάσταση, όπως εκτόξευση πύραυλου από τον σταθμό εκτόξευσης του Plesetsk.

Για περισσότερα: 
1. Hausdorf H. Wenn Goetter Gott spielen Muenchen, 1997.
2. Hausdorf H. Sensationeller Fund in Russland Ancient Skies, 2/1997. 
3. Matveyeva, E.W. Conclusions on the finds of threrad-shaped tungsten spirals in the alluvial deposits of the Balbanyu river. ZNIGRI Analysis 18/485 29 Nov. 1996. 
4. Nanotechnologie Faktor X, 5/1997. 
5. FIEBAG J., Das Raetsel der Ediacara-Fauna, Daeniken E.v. Kosmische Spuren, Munich, 1988. 
6. FIEBAG J., Das Genesis-Projekt: Dopatka, U. Sind wir allein, Duesseldorf 1996.

Ο 'Αγγλος φυσιολόγος Τσάρλς Μπριούστερ, ανακάλυψε μέσα σε πέτρωμα ηλικίας 70 - 90 εκατομμυρίων ετών, τα κατάλοιπά από 11 ατσάλινα καρφιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: