«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Πώς να μάθω Μαθηματικά ;


Το Πανεπιστήμιο του Stanford σε συνεργασία με την καθηγήτρια Μαθηματικών Jo Boaler θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο και συγκεκριμένα από τις 15, ένα νέο μάθημα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στην on-line πλατφόρμα του Πανεπιστημίου. 

Το μάθημα αποτελεί μια σύντομη παρέμβαση και έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει τις σχέσεις των μαθητών με τα μαθηματικά ενώ πρόκειται για μια έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το μάθημα παρέχει την ευκαιρία στους τελευταίους να γνωρίσουν νέες τεχνικές προσέγγισης των Μαθηματικών και της διδασκαλίας τους αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους γονείς, δασκάλους των Μαθηματικών και φοιτητές.

Οι ενότητες με τις οποίες θα ασχοληθεί το μάθημα είναι οι εξής : κατάρριψη των μύθων για τα μαθηματικά, Μαθηματικά και νοοτροπία, Διδασκαλία μαθηματικών για μια νοοτροπία ανάπτυξης, Λάθη – Προκλήσεις – Εμμονές, Εννοιολογική Μάθηση – Μέρος Πρώτο, Εννοιολογική μάθηση – Μέρος Δεύτερο, Εκτιμώντας την Άλγεβρα και η μετάβαση σε ένα νέο μέλλον στα Μαθηματικά.



Θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου και ακολουθώντας το πρόγραμμα των 2 ενοτήτων ανά εβδομάδα θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου. Το μάθημα δεν περιλαμβάνει βαθμολόγηση παρά μόνο κάποιου είδους αυτό-αξιολόγηση κατά τη διάρκεια.

Η κάθε ενότητα θα διαρκεί 1 με 2 ώρες το πολύ και θα περιλαμβάνει βίντεο της Boaler, συνεντεύξεις με μαθητές, οπτικά εφέ, κάποιους συναδέλφους της καθηγητές, οι οποίοι θα συμμετέχουν καθώς επίσης και συνεντεύξεις με μερικούς από τους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου, για παράδειγμα τον Sebastian Thrun και την Carol Dweck.


Μετά το πέρας των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μία δήλωση ολοκλήρωσης.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα :
https://class.stanford.edu/courses/Education/EDUC115N/How_to_Learn_Math/about

Η μεταφορά του θέματος αυτού δεν αποτελεί την πλήρη και ακριβή μετάφραση από την παραπάνω σελίδα αλλά μια συντόμευση και ελεύθερη μετάφραση, για λόγους συντομίας και καλύτερης κατανόησης.

Πηγή : Stanford University


Δεν υπάρχουν σχόλια: