«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Μην επιτρέψεις να σε χειραγωγούν
Η κοινωνία, ο μεγάλος ζωολογικός κήπος, που με μεγάλη δυσκολία καταφέρνεις να επιβιώσεις, θέλει να ελέγξει κάθε μορφή της ζωής σου...την αγάπη σου...τα πάθη σου...τα συναισθήματα σου...τις επιθυμίες σου.

Δημιουργούν μεγάλα γεγονότα για να σε κάνουν πιο υπάκουο και εύπλαστο, για να σου ενσταλάξουν σκέψεις που δεν είναι δικές σου, για να σε ελέγξουν καλύτερα. Έχουν ανάγκη να εξασφαλίσουν την αδύνατη απόδραση σου, έχουν ανάγκη να πιστέψεις πως, με κάποιο τρόπο, το κλουβί μέσα στο οποίο είσαι κλεισμένος σου είναι πολύ χρήσιμο.

Θέλουν να σε φοβίσουν, ή να σε κάνουν να εκραγείς από θυμό, δεν είναι τίποτε άλλο από μια μορφή ελέγχου...να σε κάνουν να νιώσεις ότι θέλουν εκείνοι.

Εσύ είσαι ανεξάρτητος, μην φοβάσαι, μην πέφτεις στην παγίδα τους και παίζεις το παιχνίδι τους.

Μην παρασύρεσαι... απέβαλλε από πάνω σου και από μέσα σου, οτιδήποτε δεν είναι δικό σου και δεν σου ανήκει και συνέχισε το ταξίδι που η ψυχή σου έχει επιλέξει... γεννήθηκες ελεύθερος και θα πεθάνεις χωρίς αφεντικά.


πηγή-m.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: