«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Έτσι ξαφνικά Αλλάζουμε
Η καθημερινότητα μας τρέχει με χίλιους ρυθμούς και τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία. Μέσα σε ατό το χαμό των συνεχόμενων αλλαγών δεν είμαστε μόνο θεατές αλλά και συνακόλουθοι των εξελίξεων. Έτσι ξαφνικά λοιπόν αλλάζουμε πρόσωπο, χαρακτήρα, συμπεριφορά, έρωτες, φίλους, σκέψεις, αγάπες όχι για να βελτιωθούμε ως άνθρωποι αλλά γιατί μας το έχουν επιβάλλει.

Ο χρόνος, μας έχει παρασύρει και εμείς αντί να τον πολεμάμε, έχουμε συμμαχήσει μαζί του. Οι επιλογές που κάνουμε με τις συνεχείς αλλαγές κάθε μέρα, μας έχουν κάνει «έρμαιο» του χρόνου. Δεν είναι μόνο αυτός όμως η αιτία για να αλλάζουμε έτσι ξαφνικά, αλλά και οι συνθήκες της ζωής μας. Όλα αυτά τα χρόνια αλλάζουμε όχι προς το να γίνουμε καλύτεροι αλλά επειδή μας το λέει η μόδα, την οποία καθορίζουν άλλοι. Το αποτέλεσμα είναι να συμπεριφερόμαστε όχι με τα δικά θέλω μας αλλά με τα θέλω των άλλων.

Η ζωή μας έχει βασιστεί στα ψέματα και στην πλάνη λες και ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα. Γιατί όμως να αλλάζουμε διαρκώς και να μένουμε στάσιμοι, αντί να ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα της καθημερινότητας μας. 

Μπορούμε να αλλάξουμε, αλλά όχι με βιαστικές αποφάσεις. Θέληση πρέπει να υπάρχει για να πορευόμαστε με τις δικές μας επιλογές σε σωστές βάσεις. 

Γιατί όπως λέει και ο Νίκος Καζαντζάκης: «Μια αστραπή η ζωή μας…. μα προλαβαίνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: