«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Δάσκαλε φοβάμαι…γράφει η Χρύσα ΕυαγγέλουΜαθητής: Δάσκαλε φοβάμαι!

Δάσκαλος: Δες το φόβο σου κατάματα μέχρι να ξεθωριάσει και εκεί από κάτω θα ανακαλύψεις το δυναμικό σου.

Μαθητής: Θέλω να φύγει αυτός ο φόβος, θέλω να απελευθερωθώ από αυτόν.

Δ: Θα απελευθερωθείς μόνο αν τον δεις, αν τον αναγνωρίσεις, αν τον αφήσεις να σου δείξει τα δόντια του. Μετά θα ξεθωριάσει και δεν θα τον φοβάσαι πια. Θα είναι εκεί, αλλά για να σου δείξει πόσο άξιος είσαι και να σου αποκαλύψει τις δυνατότητες σου.


Μ: Αυτό κάνει ο φόβος δηλαδή;

Δ: Ο φόβος είναι εκεί για να σε προστατεύει. Όταν όμως εσύ αποφασίσεις ότι δεν θες άλλο την προστασία του, μπορείς να τον αντικρύσεις με θάρρος και τότε θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι τόσο τρομακτικός, δεν είναι τόσο απειλητικός. Όλος ο φόβος σε εμπόδιζε να προχωρήσεις σε κάτι που δεν ήσουν έτοιμος, όταν όμως θα είσαι, τίποτα δεν θα μπορεί να σε εμποδίσει πια. Ο φόβος σε προετοίμαζε για να τον αναγνωρίσεις, σε ενδυνάμωνε, σε δίδασκε το τρό να πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

Μ: Και αν δεν είμαι έτοιμος ακόμα να τον δω;

Δ: Τότε μην του πας κόντρα. Κάνε τον σύμμαχο σου και πορεύσου μαζί σου. Αλλά να θυμάσαι οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να τον αντικρύσεις με γυμνά μάτια, μπορείς να το κάνεις.

Μ: Να τον ανέχομαι δηλαδή;

Δ: Ναι, αναγνωρίζοντας τον σταδιακά και αποδεχόμενος αυτό το κομμάτι μέσα σου, δυναμώνεις και κάποια μέρα θα δεις ότι δεν μπορεί να σε περιορίζει, δεν μπορεί να επιδρά κατασταλτικά πάνω σου. Τότε θα χρειαστεί να τον ευχαριστείς και να προχωρήσεις, σαν έτοιμος από καιρό. Γιατί τότε θα καταλάβεις ότι τον έχεις μετασχηματίσει. Και τότε θα δεις το θησαυρό που φύλαγε για εσένα.


πηγή-enorasis.edu.gr
“Copyright υλικού © Χρύσα Ευαγγέλου, για το www.enorasis.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: