«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τα συναισθήματα που δεν εκδηλώνονται





Τα συναισθήματα είναι εκφράσεις του εαυτού μας άλλοτε χαρούμενες και άλλοτε λυπημένες. Ακόμα και αν ο κόσμος μας έχει αλλάξει και η κοινωνία μας έχει γίνει περισσότερο «κενή» και αδιάφορη, αυτά υπάρχουν. 

Ωστόσο οι περισσότεροι δεν τα εκδηλώνουν, είτε γιατί έχουν διαψευστεί από το παρελθόν, είτε γιατί δεν πιστεύουν πως το παρόν θα είναι καλύτερο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μη πιστεύουμε ο ένας τον άλλον και είναι λογικό από μια άποψη, διότι τα λόγια μένουν λόγια και δεν γίνονται πράξεις. 

Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι ότι ακόμα και αν έχουμε πονέσει και πληγωθεί αρκετά, να μη δίνουμε ευκαιρίες εκδηλώνοντας τα συναισθήματα μας. Να μην αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο ή ακόμα και να μη δεχόμαστε αυτό που έρχεται ανεξάρτητα αν είναι απότομο ή όχι. 

Το να περιορίζουμε αυτό που αισθανόμαστε μας απομονώνει και μας δημιουργεί ανασφάλεια και άγχος. Επιπροσθέτως πρέπει να αναφερθεί ότι η μοναξιά χρειάζεται και είναι επιβεβλημένη για σκέψη και ανασυγκρότηση του εαυτού μας, αλλά δεν συνίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα αναρωτηθεί κάποιος ότι μέσα στην κοινωνία είμαστε μόνοι απέναντι στις προκλήσεις της καθημερινότητας. 

Και όμως μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να νοιαστούν πραγματικά για εμάς τους ίδιους, αρκεί να τους ανακαλύψουμε. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία το να εκδηλώνεις αυτό που νοιώθεις, πόσο μάλλον σε μια αντιρομαντική εποχή, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. 

Αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου και να δώσεις την ευκαιρία στον χαρακτήρα σου να περιορίσει τον εγωισμό του εκεί που πρέπει. Γι αυτό μην χάνεις το χρόνο και δώσε την κατάλληλη προοπτική στη ψυχή σου να βρει αυτό που πραγματικά επιθυμεί εκφράζοντας όλα αυτά που επιζητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: