Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
Αλάτι
1/2 φλιτζάνι λάδι
5 κουτ. σούπας ξύδι
νερό
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
4-5φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
1/2 κιλό φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ρύζι
3-4 αυγά (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Πρώτα φτιάχνουμε το ζυμάρι έτσι ώστε να ανοίξουμε το φύλλο.
Μετά ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα 3/4 του αλευριού με αλάτι λάδι και ξύδι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπάλες και τις φυλάμε στη λεκάνη πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι.
Το σπανάκι αφού το έχουμε πλύνει και έχει στραγγίξει πάνω σε μεγάλο πανί, κατόπιν το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στη λεκάνη και προσθέτοντας ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνηθο, την φέτα τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.
Ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να κάτσει το σπανάκι.
Ανοίγουμε τα φύλλα με την βοήθεια αλευριού και πλάστη.
Λαδώνουμε το ταψί μας.
Στο απλωμένο φύλλο προσθέτουμε το ανάλογο σπανάκι και αρχίζουμε να το περιτυλίγουμε και χαράζουμε τα κομμάτια.
Λαδώνουμε από πάνω το φύλλο μας και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Το μυστικό είναι το ρύζι διότι απορροφά τα υγρά της σπανακόπιτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου