«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Toξικοί άνθρωποι: Τι είναι και πως να τους αντιμετωπίζετε
Οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι η παρουσία ενός δικτύου υποστηρικτικών σχέσεων μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και το αίσθημα της ευεξίας...

Σας εφοδιάζει με το αίσθημα αυτοσεβασμού και ασφάλειας. Δε θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν δε θα σας κρίνουν αρνητικά και κακοπροαίρετα και θα νοιάζονται για εσάς για ό, τι και αν σας συμβαίνει; 

Πρέπει να καλλιεργείτε φιλίες και σχέσεις που είναι σημαντικές για τη ζωή σας όπως ακριβώς πρέπει να είστε επιφυλακτικοί/ ες με εκείνες που δεν είναι. 

Επειδή κάνατε πολύ παρέα με μια φίλη όταν ήσασταν μικρές αυτό δεν σημαίνει ότι είστε αναγκασμένοι να ανέχεστε η μόνιμη κριτική της και να σας κάνει δυστυχισμένες τώρα. Και επειδή είστε χρόνια σε σχέση με κάποιον δε σημαίνει ότι πρέπει να δέχεστε άσχημες συμπεριφορές και τρόπους. 

Οι άνθρωποι που ρίχνουν την αυτοπεποίθησή σας δεν είναι αληθινοί φίλοι και σίγουρα δεν είναι κατάλληλοι για ερωτικές σχέσεις. 

Πρέπει να καταλάβετε ποιες είναι οι ταξικές σχέσεις που υπάρχουν στη ζωή σας και να αντλήσετε την αυτοπεποίθηση επιτέλους ώστε να μη βρίσκετε συνεχώς δικαιολογίες γι' αυτές. Αν προσπαθήσετε να βρίσκετε πάντοτε μια δικαιολογία για τη συμπεριφορά κάποιου, ίσως πολλές φορές να αδικείτε τον εαυτό σας. 

Στο χώρο εργασίας, είναι πολύ πιο δύσκολο να διαχειριστείτε τις τοξικές σχέσεις, γιατί δεν μπορείτε να επιλέξετε να απομακρύνετε τον προϊστάμενο ή τον συνάδελφό σας από τη ζωή σας, ούτε να τους πείτε ανοιχτά τι πιστεύετε. 

Αν σας υποτιμούν και σας παραμελούν συνεχώς όμως ακόμα και εδώ υπάρχουν επιλογές, όπως το να κάνετε μια ξεκάθαρη κουβέντα μαζί του ή να μιλήσετε με κάποιον ανώτερό σας. 

Βάλτε τις ταξικές σχέσεις σε καραντίνα

Αν κάποιος σας κάνει δυστυχισμένο και επηρεάζει σοβαρά τη διάθεσή σας θα πρέπει να το διευθετήσετε. Με το να αποφεύγετε το πρόβλημα με το να το αναβάλλετε να το αντιμετωπίσετε το κάνετε απλώς να φαίνεται μεγαλύτερο και ακόμα πιο δυσεπίλυτο.

Επίσης όσο περισσότερο τραβάει μια κατάσταση, τα πράγματα που σας εκνευρίζουν και σας ενοχλούν στο συγκεκριμένο άτομο, θα γίνουν ακόμα πιο εκνευριστικά και πιο ενοχλητικά, με αποτέλεσμα κάποια μέρα να εκραγείτε και να πείτε κάτι για το οποίο θα μετανιώσετε. 

Πώς να αντιμετωπίζετε έναν τοξικό φίλο 

Μιλάστε του γι΄αυτό. Βρείτε τον χρόνο να κάνετε μια συζήτηση από κοντά, όταν δεν μπορείτε να κατανοήσετε το ύφος του από τα μηνύματα ή τα τηλέφωνα. Είναι πολύ πιθανόν από απόσταση κάποια πράγματα να παρερμηνεύονται. 

Εξηγήστε με ηρεμία αυτό που νιώθετε και τους λόγους που το νιώθετε. Τι είναι αυτό που σας ενόχλησε; Προσπαθήστε να μην είστε ερειστικοί. 

Ακούστε ότι έχει να σας πει. 

Αφήστε σε αυτόν τον άνθρωπο να κάνει το πρώτο βήμα. Η αλήθεια όσο και αν είναι σκληρή, είναι ότι ίσως θα ήταν καλύτερα αυτός ο άνθρωπος να μην ήταν κοντά σας εκτός και αν υπάρχει κάποια δικαιολογία για τη συμπεριφορά του. Η συμπεριφορά του άλλωστε δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αναγνωρίσει τι ακριβώς κάνει. 

Δώστε του την ευκαιρία. 

Αν δεν υπάρξει αλλαγή δεν έχετε λόγο κανένα να ανέχεστε αυτή τη συμπεριφορά. 

tro ma kti ko

Δεν υπάρχουν σχόλια: