«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Είμαστε αληθινά ελεύθεροι; Σε τι κόσμο νομίζετε ότι ζούμε; Η φυλακή του Matrix...Το καλό και το κακό είναι το σύστημα Matrix
Η θετική και η αρνητική σκέψη σε εγκλωβίζει στη φυλακή του Matrix


Σε τι κόσμο νομίζετε ότι ζούμε; 

Στον κόσμο των αντιθέτων!

Πιστεύετε ότι ζείτε σε έναν κόσμο αληθινό;

Νομίζετε ότι μπορούμε να ξεφύγουμε, όταν το οτιδήποτε που σκεφτόμαστε ανήκει στις αισθήσεις του MATRIX;

Για να ξεφύγουμε δεν πρέπει να είμαστε καλοί, αλλά αγαθοί!

Για να ξεφύγουμε δεν πρέπει να κάνουμε θετικές σκέψεις αλλά να πιστεύουμε αυτό που σκεφτόμαστε!

Αν νομίζουμε ότι η ζωή είναι το αρνητικό και θετικό, μάθετε ότι αυτά είναι τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην φυλακή που μας κρατά δέσμιους!

Για να περάσει ένας άνθρωπος απέναντι στην αθανασία πρέπει να σκέφτεται υπερβατικά!

Πιστεύουμε σε αυτό που δεν βλέπουμε με το σάρκινο σώμα, διότι αυτό που δεν βλέπουμε είναι ο αληθινός κόσμος!

Αν θέλετε να ονομάζεστε κι εσείς υπερβατικοί άνθρωποι, πρέπει να σκέφτεστε αντίθετα με τους νόμους της φύσης των δύο αντιθέτων!

Δεν υπάρχει Άσπρο - Μαύρο ούτε καλό - κακό, αλλά υπάρχει αυτό που πιστεύεις! Αν δεν αλλάξουμε τα μυαλά που κουβαλάμε για πάντα θα είμαστε τα ζώα του πλανήτη Γη.

Η Ζωή είναι αυτό που δεν έμαθες ακόμη! Αυτό που δεν σου δίδαξαν ποτέ! Ότι τα πάντα που δεν βλέπει το σάρκινο σώμα σου, και η σάρκινη θνητή σου σκέψη, είναι και η μόνη αλήθεια για να ξεφύγεις από το matrix!

Πίστεψε στο απίστευτο! Απώλεσε τους φόβους σου!
Διότι αυτά σε κρατούν δέσμιο της φυλακής σου!

Η θετικότητα στόχο έχει να εμφανίσει τη φυλακή του μάτριξ όμορφη και δελεαστική, αναχαιτίζοντας κάθε επίδοξο δραπέτη να την εγκαταλείψει, και η αρνητικότητα πετυχαίνει να τον βραχυκυκλώσει.

Η πραγματική παγίδα του ανθρώπου είναι ότι δεν έχει αντιληφθεί ακόμη, πως και οι δύο αντίθετες δυνάμεις ―το καλό και το κακό― είναι υπηρέτες του Μάτριξ

Η μέρα γεννάει την νύχτα και η νύχτα γεννάει την μέρα.
Η εισπνοή προκαλεί την εκπνοή και η εκπνοή προκαλεί την εισπνοή.

Παντού ο ίδιος ατέρμων κύκλος της εναλλασσόμενης ταλάντωσης, που το κάθε τι γεννάει το αντίθετό του.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε καλό ούτε κακό, παρά μόνο η δική μας εναλλασσόμενη αντίληψη, ανάλογα με το σημείο του τροχού της «ζωής» που βρισκόμαστε σε κάθε διαφορετική περίσταση. Από εκεί, παρατηρούμε τα γεγονότα, και άλλοτε μας φαίνονται «καλά», και άλλοτε «κακά».

Αν μετακινηθούμε στο αντίθετο σημείο απ’ όπου αρχικά βρισκόμασταν, θα δούμε τα ίδια γεγονότα από άλλη σκοπιά, και θα τα χαρακτηρίσουμε τελείως διαφορετικά από πριν.

Ποια είναι η αμαρτία του κόσμου;

Ο διδάσκαλος απάντησε:

Δεν υπάρχει αμαρτία.
Εσείς είστε που κάνετε την αμαρτία να υπάρχει, όταν ενεργείτε σύμφωνα με τις συνήθειες της φύσης σας.

Όση ελευθερία μπορεί να έχει ένας κρατούμενος μέσα στο κελί του, που είτε μπορεί να ξαπλώσει, είτε να βηματίσει, είτε να διαβάσει, είτε να κοιμηθεί, είτε να ονειρευτεί, είτε να παραμείνει όρθιος, είτε να καθίσει –αλλά πάντα μέσα στο κελί του– την ίδια «ελευθερία» έχει και ο πλέον ελεύθερος άνθρωπος.»

Αυτή την φυλάκιση, την περιγράφει και ο Πλάτων:
Πλάτων ‘Φαίδων’ (Περί Ψυχής) (62b):

«Η δικαιολογία λοιπόν που λέγεται γι’ αυτά κατά την μυστική διδασκαλία, είναι ότι οι άνθρωποι είμαστε μέσα σε κάποια φυλακή και ότι δεν πρέπει κανείς ούτε να ελευθερώνει τον εαυτό του, ούτε να δραπετεύει …και ότι οι θεοί φροντίζουν για μας και πως εμείς οι άνθρωποι είμαστε ένα από τα κτήματά τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: