«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Νέα έρευνα, καθιστά δυνατή την παράταση της ζωής των λουλουδιών





Ιάπωνες επιστήμονες πιστεύεται πως ανακάλυψαν ένα τρόπο να καθυστερήσουν το γήρας των λουλουδιών. Ο χρόνος ζωής των λουλουδιών μπορεί να αυξηθεί κατά 50%, σύμφωνα με τους επιστήμονες.


Οι ερευνητές του Εθνικού Ερευνητικού Οργανισμού Γεωργία και Τροφίμων στο Τόκιο, πιστεύεται πως ανακάλυψαν το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για το μικρό χρόνο ζωής ενός συγκεκριμένου λουλουδιού, ιαπωνικής ποικιλίας.


Πρόκειται για μια κατηγορία λουλουδιών, στην οποία εντάσσονται πολλά είδη. Αυτά τα λουλούδια ανθίζουν την ημέρα και συνήθως μέχρι το βράδυ, έχουν μαραθεί.


Με την καταστολή του γονιδίου υπό την ονομασία "EPHEMERAL1" - η διάρκεια ζωής του κάθε λουλούδι έχει σχεδόν διπλασιαστεί, σχολιάζει ο Kenichi Σιμπούγια, ένας από τους επικεφαλής των ερευνητών σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Πανεπιστήμιο Καγκοσίμα στη νότια Ιαπωνία.


«Τα μη τροποποιημένα λουλούδια μαραίνονται μέσα σε 13 ώρες από την άνθισή τους, αλλά τα λουλούδια που είχαν υποστεί γενετική τροποποίηση άντεξε 24 ώρες», σχολίασε ο επικεφαλής.


«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το γονίδιο συνδέεται με τη γήρανση των πετάλων», είπε ο Shibuya σε τηλεφωνική συνομιλία με το Γαλλικό Πρακτορείοτην Πέμπτη.


Το εύρημα θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μεθόδων για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των κομμένων λουλουδιών, πρόσθεσε.


«Δεν θα ήταν ρεαλιστικό να τροποποιηθούν τα γονίδια όλων των ειδών στα λουλούδια, αλλά μπορούμε να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να κατασταλεί το γονίδιο, ώστε ακόμα και τα κομμένα άνθη να μπορέσουν να αποτρέπουν το γονίδιο να ενεργοποιηθεί», δήλωσε ο Shibuya.

Για μερικά λουλούδια, όπως τα τριαντάφυλλα, τα ανθοπωλεία χρησιμοποιούν σήμερα χημικές ουσίες για την αναστολή μιας φυτικής ορμόνης που οδηγεί το λουλούδι στην ωρίμανσή του.


-http://www.kathimerini.gr/774871/article/epikairothta/episthmh/nea-ereyna-ka8ista-dynath-thn-paratash-ths-zwhs-twn-loyloydiwn

Δεν υπάρχουν σχόλια: