«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η μεγαλύτερη βίβλος του κόσμου



πηγή


Το 1956, η βιβλιοθήκη του Abilene Christian University (ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο
που βρίσκεται στην πόλη Abilene των ΗΠΑ) έλαβε ένα δώρο που παραμένει μέχρι και σήμερα την "μεγαλύτερη" δωρεά στην ιστορία της. Πρόκειται για ένα αντίγραφο της βίβλου του βασιλιά James που είχε φτιάξει ο Louis Waynai στο Λος Άντζελες το 1930. 

Ο Waynai ολοκλήρωσε το έργο του μέσα σε δυο χρόνια. Αφιέρωσε πάνω από 8.700 ώρες και τύπωσε το κείμενο με τη χρήση μιας μεγάλης πρέσας που έφτιαξε ο ίδιος.

Όταν το βιβλίο ήταν ανοικτό είχε ύψος 1,1 μέτρα και πλάτος 2,49 μέτρα. Κλειστό, η ράχη είχε 84 εκατοστά πάχος. Το βιβλίο έχει 8.048 σελίδες και ζυγίζει 496 κιλά. Πλέον, βρίσκεται μέσα σε μια προθήκη από ξύλο βελανιδιάς και γυαλί. Το μπορεί είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μπορεί να χωριστεί σε 31 τμήματα.

Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ως τη μεγαλύτερη αγγλική βίβλο την Macklin Bible του 1800. Τυπώθηκε σε εφτά τόμους και ζυγίζει 58 κιλά. Η βίβλος Macklin είναι ίσως η μεγαλύτερη Αγία Γραφή που τυπώθηκε μαζικά σε τυπογραφείο, αλλά δεν φτάνει σε μέγεθος εκείνη του Waynai.




πηγή-3otiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: