«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Πριν...Πριν βγάλεις συμπεράσματα, μάθε τα γεγονότα.

Πριν κρίνεις, κατανόησε το λόγο.

Πριν πληγώσεις κάποιον, νιώσε τον.

Πριν μιλήσεις, Σ Κ Ε Ψ Ο Υ

Μεσολαβούν λίγα λεπτά για να προλάβεις καταστάσεις και να μην βρεθείς εκ του απροόπτου, όμως αυτή είναι μια νοοτροπία που χτίζεται με τα χρόνια και έχει να κάνει με την ανατροφή και την παιδεία.

Γέμισε ο κόσμος από παντογνώστες, που χωρίς να ξέρουν κρίνουν και βγάζουν λάθος συμπεράσματα παρασέρνοντας έτσι και άλλους ανθρώπους. 

Πληγώνουμε εύκολα τους γύρω μας γιατί δεν ερχόμαστε για λίγο στην θέση τους, να αισθανθούμε πως θα νιώθαμε εμείς στην ανάλογη περίπτωση ή να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας μιλήσουν.

Τι πιο σημαντικό από το να σκεφτόμαστε πρώτα πριν μιλήσουμε; Αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε τον αυθορμητισμό μας, αλλά ότι θα μπορούμε να φιλτράρουμε καλύτερα τις σκέψεις μας και να είμαστε σωστοί απέναντι στους άλλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: