«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Τελικά εσύ... τί θα κάνεις;
Αυτός ο πίνακας έχει πάνω από 100 πρόσωπα,
τόσο καλά, όσο και κακά, άνδρες και γυναίκες,
 που άφησαν το αποτύπωμά τους στο Χριστιανισμό. 

Ο άνδρας στη μέση αντιπροσωπεύει το σύγχρονο Χριστιανό, έναν άνθρωπο, που πρέπει να αποφασίσει αν θα σταθεί ή όχι υπέρ της Χριστιανικής του πίστης.


Πολλοί του φωνάζουν για να του υποδείξουν τι να κάνει. Αυτός σηκώνει το χέρι του για να πει: "Ησυχάστε, γιατί ξέρω ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός!". Ακουμπάει στον ώμο του Ιησού για να δείξει ότι παίρνει τη δύναμή του από τον Κύριο.

Σήμερα, οι Χριστιανοί είναι οι πιο διωκόμενοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά, πολλοί από μας στεκόμαστε άπραγοι παραδίπλα, καθώς ονειδιζόμαστε και διωκόμαστε γι’ αυτό που γνωρίζουμε σαν αλήθεια.

Σαν αληθινοί Χριστιανοί, δεν πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταθούμε μόνοι μας στον κόσμο.Δεν υπάρχουν σχόλια: