«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Τα 30 πράγματα, για τα οποία μετανιώνουν περισσότερο οι άνθρωποι, λίγο πριν το τέλος της ζωής τους...Ο καθένας μας στη ζωή του κάνει λάθη. 

Κάποια από αυτά δεν έχουν μεγάλη επίπτωση στην εξέλιξη του. Κάποια άλλα όμως είναι ικανά να του δημιουργήσουν τύψεις που θα το τον βασανίζουν για πάντα. 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πλησιάζοντας προς το τέλος, όταν κοιτάξεις πίσω, αμέσως ξέρεις τι θα έπρεπε να είχες κάνει διαφορετικά. 

Τι θα έπρεπε να αλλάξεις.

Διαβάστε ποια είναι τα 30 πράγματα που οι άνθρωποι μετανιώνουν περισσότερο που δεν έκαναν ή έκαναν διαφορετικά ...και αλλάξτε -αν το θέλετε βέβαια- τη ζωή σας: 


1. Δεν ταξιδέψατε όταν είχατε την ευκαιρία. Όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις σας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πάτε το ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν. 


2. Δεν μάθατε μια ακόμη γλώσσα. Πιθανότατα κάποια μαθήματα θα κάνατε στο σχολείο. Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσετε να τα εξασκείτε.


3. Μείνατε για καιρό σε μια κακή σχέση. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ δύσκολο να δώσετε ένα τέλος αλλά όταν αργότερα θυμηθείτε τα χρόνια που σπαταλήσατε θα τα βάλετε με τον εαυτό σας.


4. Δεν χρησιμοποιήσατε αντηλιακό στην παραλία. Μπορεί να μη ακούγεται σοβαρό αλλά θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι όταν εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες και οι δυσχρωμίες στο δέρμα σας.


5. Δεν ψάξατε να βρείτε την ευκαιρία για να ακούσετε το αγαπημένο σας μουσικό συγκρότημα από κοντά. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα διαλυθεί, οπότε.. «αδράξτε την μέρα» .


6. Δεν τολμήσατε να κάνετε κάποια πράγματα. Ο φόβος μπορεί να προκαλεί παράλυση και ατολμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας νικήσει.


7. Δεν φροντίσατε όσο έπρεπε το σώμα σας. Όταν γεράσετε θα καταλάβετε γιατί η άσκηση και η φροντίδα του σώματος αποτελεί βασική προτεραιότητα.


8. Αφήσατε τον εαυτό σας να καθοριστεί από τους ρόλους των δύο φύλων. Ορίστε τον εαυτό σας, μην αφήνετε να το κάνει η κοινωνία.


9. Δεν παρατήσατε μια «άθλια» δουλειά. Σύμφωνοι, οι υποχρεώσεις τρέχουν και οι καταστάσεις είναι δύσκολες, αλλά δεν μπορείτε να πιέζετε τον εαυτό σας να το περνάει αυτό κάθε μέρα.


10. Δεν προσπαθήσατε περισσότερο στο σχολείο.


11. Δεν συνειδητοποιήσατε πόσο όμορφοι είστε. Η ομορφιά ορίζεται με πολλούς τρόπους, δεν θα πρέπει να νομίζετε ότι είστε ανάξιοι της προσοχής κάποιου.


12. Φοβηθήκατε να πείτε «Σε αγαπώ» . Η αγάπη είναι ένα όμορφο δώρο που πρέπει να το μοιραζόμαστε χωρίς δισταγμούς.


13. Δεν ακούσατε τις συμβουλές των γονιών σας. Λόγω της πολύχρονης εμπειρίας τους και μόνο αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία.


14. Λάβατε υπερβολικά υπόψη σας την γνώμη των άλλων.


15. Στηρίξατε περισσότερο τα όνειρα των άλλων παρά τα δικά σας. Δεν είναι κακό να έχετε ευγενική ψυχή, αλλά δεν θα πρέπει να θυσιάζετε την ευτυχία σας, για να ευχαριστήσετε κάποιον.


16. Δεν πήρατε αποφάσεις αρκετά γρήγορα. Όταν διστάζετε να αποφασίσετε θα καταλήξετε να αισθάνεστε λύπη για την ευκαιρία που χάσατε.


17. Περάσατε χρόνια κρατώντας κακία, ειδικά σε ανθρώπους που αγαπάτε.


18. Δεν ορθώσατε αρκετά το ανάστημα σας. Επειδή οι άλλοι διαφωνούν μαζί σας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε αυτό που πιστεύετε.


19. Δεν προσφέρατε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.


20. Παραμελήσατε τα δόντια σας . Είναι πολύ καλύτερα να φροντίζετε τα δόντια σας όταν είστε ακόμη νέοι από το να τα χάσετε αργότερα.


21. Δεν βρήκατε την ευκαιρία να μιλήσετε αρκετά με την γιαγιά και τον παππού σας πριν πεθάνουν. Έχουν πολλές γνώσεις να σας προσφέρουν και δυστυχώς τους έχετε δίπλα σας για πολύ λίγο.


22. Αφιερώσατε τον περισσότερο χρόνο σας στη δουλειά αδιαφορώντας για τις μικρές απολαύσεις της ζωής.


23. Δεν μάθατε να μαγειρεύετε . Μαγειρεύοντας για τους ανθρώπους που αγαπάτε θα νιώσετε πολύ πιο όμορφα από όσο φαντάζεστε .


24. Δεν εκτιμήσετε αρκετά τη στιγμή . Σταματήστε για λίγο να στέλνετε γραπτά μηνύματα ή να τραβάτε φωτογραφίες και προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε τι κάνετε , όταν το κάνετε.


25. Αποτύχατε να τελειώσετε ότι ξεκινήσατε. Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.


26. Δεν παίξατε αρκετά με τα παιδιά σας.


27. Δεν ξοδέψατε αρκετό χρόνο για τους αγαπημένους σας .


28. Ανησυχήσατε και αγχωθήκατε υπερβολικά,
 για πράγματα που δεν άξιζαν.


29. Δεν είπατε ευχαριστώ, όταν έπρεπε να το κάνετε .

30. Εκτιμήσατε περισσότερο τα υλικά αγαθά από όσο έπρεπε. Σύμφωνοι, είναι ωραίο να έχεις μια πολύ μεγάλη και ακριβή τηλεόραση. Μια ανέξοδη βραδιά όμως με τους αγαπημένους σας φίλους, παίζοντας επιτραπέζια, θα σας προσφέρει αξέχαστες στιγμές που θα θυμάστε για όλη σας τη ζωή.


Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αλλάξετε τη ζωή σας. 

Γιατί να μην το προσπαθήσετε από σήμερα; 


Μοιραστείτε το άρθρο, δίνοντας και σε άλλους την ευκαιρία να κάνουν το ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: