«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Θέλεις να μην παρακολουθούν το κινητό σου;

Επιμέλεια: Δρ Δημήτρης Περδετζόγλου


Θέλεις να μην παρακολουθούν το κινητό σου;


Δείτε το βίντεο, εδώ.

Η New York Times
σε δημοσίευμά της την περασμένη Τρίτη, ανέφερε πως σε δείπνο που είχε ο Edward Snowden με τους νομικούς του συμβούλους στο Hong Kong, τους ζήτησε να βάλουν τα κινητά τους στο ψυγείο, για να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα να παρακολουθούνται από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 


Θεώρησε δηλαδή, ότι το ψυγείο μπορεί να λειτουργήσει ως κλωβός του Faraday, αποκλείοντας την μετάδοση οποιουδήποτε ηλεκτρομαγνητικού κύματος από και προς τις συσκευές.

Ισχύει; Ο συντάκτης του MAKE Michael Colombo, αποφάσισε να το δοκιμάσει. Πήρε λοιπόν δύο Android smartphones, τοποθέτησε το ένα στο ψυγείο και χρησιμοποίησε το άλλο για να τον πάρει τηλέφωνο. Όπως θα φανταζόσασταν όλοι όσοι γνωρίζετε ότι τα ψυγεία δεν αποτελούνται αποκλειστικά από μέταλλο, το smartphone στο ψυγείο, χτύπησε κανονικά.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο,
όταν τοποθέτησε το smartphone σε ένα μεταλλικό shaker για cocktail.Όταν κάλεσε τον αριθμό από την άλλη συσκευή, η κλήση του προωθήθηκε, ενώ στο smartphone που ήταν μέσα στο shaker, δεν εμφανίστηκε καν η κλήση.

Οπότε… όταν έχετε να συνωμοτήσετε, εκτός από τις μπύρες και τα τσιπς που είναι πάντα αναγκαία σε μία καλή συνωμοσία, έχετε πρόχειρα και μερικά shakers. 


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον κλωβό του Faraday, μπορείτε να κάνετε κλικ στο σχετικό λήμμα της Wikipedia, εδώ.

πηγή (προσαρμογή)


Δοκιμάσαμε του λόγου το αληθές... 

Πραγματικά, εάν βάλετε σε ένα απλό "χτυπητήρι" καφέ (shaker), το κινητό τηλέφωνό σας και το καλέστε απο άλλη γραμμή-τηλέφωνο σταθερό ή κινητό, το κινητό σας, δεν... χτυπάει και δεν καταγράφει την κλήση!  

Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε κι εσείς!
Ιδού οι φωτογραφίες προς επίρρωσιν των ανωτέρω!






Δεν υπάρχουν σχόλια: