«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Σε κάθε Χριστιανική γιορτή, θυμούνται τη... 'σύζυγο' του Χριστού!



Επειδή κάποιοι δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους χωρίς σαρκικές απολαύσεις και παραδομένο στο Πνεύμα, δεν μπορούν να το δεχτούν, ότι μπορεί να συμβαίνει σε άλλους.

Η διδασκαλία της Αγάπης του Χριστού, που σέβονται ως Λόγο ακόμα και μη Χριστιανοί, μεταφράζεται γι' αυτούς ως αγάπη ερωτική, φαίνεται. 


Έτσι ψάχνουν να βρουν με ποιά είχε μυστικές σχέσεις ή ήταν παντρεμένος. Αλήθεια, αν είχε γυναίκα, για πιο λόγο να το κρατήσει μυστικό; Έτσι κι αλλιώς ο ίδιος ευλόγησε το γάμο, δεν τον κατέκρινε, για να έχει λόγους να κρύβεται.

Αλλά πίσω από τις θεωρίες είναι οι γνωστοί άγνωστοι σκοτεινοί σατανικοί κύκλοι
και κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, ΤΟΤΕ θυμούνται να βγάλουν το κομμάτι πάπυρου στο φως που 'αποδεικνύει' ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος. 


Τον ονόμασαν μάλιστα και «Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού»
Έτσι Μεγάλη Βδομάδα, βρήκαν για να ξεκινήσουν ένα νέο κύκλο θεολογικών συζητήσεων, σχετικά με την ανθρώπινη φύση του Ιησού Χριστού.

Μάλιστα η δημοσίευση του αναμένεται να ξεκινήσει μετά τη την Πέμπτη από την επιθεώρηση Θεολογίας του Χάρβαρντ, παραμονή Μεγάλης Παρασκευής. 

Τυχαίο; ...




Ο εν λόγω πάπυρος χρονολογείται από τον 6ο μ.Χ. αιώνα, έχει μέγεθος περίπου όσο μια σημερινή πιστωτική κάρτα και είχε ανακαλυφθεί από την καθηγήτρια ιστορίας του Χάρβαρντ Κάρεν Κινγκ τον Σεπτέμβριο του 2012 και μόλις πιστοποιήθηκε ως 'αυθεντικός'.

Σπαρτές λέξεις φέρεται ότι σχηματίζουν τη φράση «ο Ιησούς τούς είπε, "η γυναίκα μου..."».

Το κείμενο του παπύρου έχει γραφτεί στα αρχαία κοπτικά, στη γλώσσα των Αιγύπτιων Χριστιανών της εποχής και αποτελείται από οκτώ ως επί το πλείστον ευανάγνωστες σκοτεινές γραμμές, στο μπροστινό μέρος και έξι δυσανάγνωστες ξεθωριασμένες γραμμές, στο πίσω μέρος.

Ο πάπυρος
περιέχει έναν διάλογο στον οποίο ο Ιησούς μιλά στους μαθητές του. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται στη «σύζυγό» του που περιλαμβάνει τη φράση «ο Ιησούς τούς είπε, "η γυναίκα μου..."», αλλά και άλλες, όπως: «θα μπορεί να είναι μαθήτριά μου», «η Μαρία το αξίζει αυτό» και «όσο για μένα, θα σταθώ πλάι της προκειμένου να...».

Η Κάρεν Κινγ, πάντως, επισημαίνει ότι αυτό που αποδεικνύει ο πάπυρος είναι ότι «γυναίκες, μια σύζυγος, μια μητέρα, μια κοπέλα που αναφέρεται ως "Μαρία" θα μπορούσαν να είναι μαθήτριες του Ιησού».


Κι εγώ επισημαίνω μια εύλογη απορία: Ας πούμε ότι ο πάπυρος είναι αυθεντικός...

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιος 6 αιώνες μετά, έγραψε σε έναν πάπυρο ό,τι του 'ρθε. 

Έχουν γραφτεί χιλιάδες πράγματα σε παπύρους, που δεν σημαίνει όμως ότι όλα είναι και σωστά. Όπως τώρα γράφονται εκατομμύρια πράγματα στο διαδίκτυο, γιατί όποιος έχει πρόσβαση σε αυτό γράφει ό,τι του 'ρθει. 

Σωστά;...

πηγή-allnewz.weebly.com (προσαρμογή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: