«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το ψηλότερο δέντρο του κόσμου: Sequoia sempervirens




Εννέα χρόνια πριν, ήταν το ψηλότερο γνωστό δέντρο στον κόσμο. Εντοπίστε τους τρεις ανθρώπους, που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία και θα καταλάβετε για τι ύψος μιλάμε.

Το Giant Stratosphere (φωτογραφία: James Balog)


Έχει ύψος 112,47 μέτρα. Είναι περίπου διπλάσιο από το άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη (χωρίς τα θεμέλια).
Αυτός που το ανακάλυψε ποτέ δεν φανέρωσε τη θέση του, αλλά είναι κάπου στο Humboldt Redwoods State Park. Το παρατσούκλι του είναι "Giant Stratosphere".

Μετά από τέσσερα χρόνια, δύο πεζοπόροι, ο Chris Atkins και ο Michael Taylor, έκαναν πεζοπορία σε ένα άλλο πάρκο, το Redwood National Park, όταν βρέθηκαν μπροστά σε μερικά δέντρα ψηλότερα από οτιδήποτε είχαν δει πριν. Το ψηλότερο είχε ύψος 115,64 μέτρα. Το παρατσούκλι του είναι "Hyperion".

Όταν οι Chris και Michael ανακοίνωσαν την ανακάλυψη τους, μια ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον οικολόγο Steve Sillett του Humboldt State University, αναρριχήθηκε στην κορυφή του δέντρου και έριξε μια ταινία μέχρι το έδαφος.

Και πάλι κανείς δεν λέει που βρίσκεται και αυτός ο γίγαντας.

Τα μεγαλύτερα δέντρα του κόσμου σε όγκο, ζουν στο δάσος στην Καλιφόρνια.
Ένα πραγματικά μεγάλο, σε όγκο, είναι αυτό εδώ.


Το Del Norte Titan (φωτογραφία: David Mickelson)

Σύμφωνα με τον Nalini Nadkarni, καθηγητή στο Evergreen State College, υπάρχει τόσο πολύ ξύλο σε αυτό το δέντρο, το Del Norte Titan (ανακαλύφθηκε από τον Steve Sillett που αναρριχήθηκε στο Hyperion), που "η μάζα του είναι ίση με 15 ενήλικες μπλε φάλαινες, το μεγαλύτερο ζώο της γης".

Η φωτογραφία-κολάζ
του Stratosphere Giant, είναι δημιουργία του φωτογράφου James Balog.


πηγή-3otiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: