«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τεχνολογία "Αποκαλύψεως;' Όλα θα ελέγχονται από ένα τσιπάκι;


«Προσωπικός γιατρός» μέσα σε ένα τσιπάκι. Εναν αισθητήρα που τοποθετείται στο σώμα και μπορεί να καταγράψει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας μπορεί να έχει κανείς ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρίστολ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα πανεπιστήμια Σάουθαμπτον και Ρίντινγκ, ανέπτυξαν έναν αισθητήρα στο πλαίσιο προγράμματος για τη φροντίδα της υγείας στο οικιακό περιβάλλον, ο οποίος, όπως δήλωσαν, λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός.

Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες, στην ανακοίνωσή τους, ο αισθητήρας εντοπίζει οποιαδήποτε αλλαγή σημειώνεται στην κίνηση, στο βάρος, στον σφυγμό και στη διατροφή, και όταν υπάρχει κάτι ανησυχητικό ειδοποιεί εγκαίρως, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης, αντιλαμβάνεται αν κάποιος που πρέπει να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή παίρνει σωστά τα φάρμακά του, ενώ σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου καταγράφει τα συμπτώματα που προηγούνται, όπως εκφράσεις του προσώπου και κινήσεις του σώματος που δεν είναι φυσιολογικές.

Ο αισθητήρας φέρει την ονομασία SHPERE - Sensor Platform for Healthcare in a Residential Environment και μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στα ρούχα ή σε κάποιο κόσμημα χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά και να εμφυτευθεί στο σώμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό μπορεί να βοηθήσει αρκετά τους ηλικιωμένους και γενικότερα τα άτομα με εύθραυστη υγεία, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Όπως είπε στα βρετανικά μέσα ο William Harwin από το Πανεπιστήμιο Ρίντινγκ, «η παραγωγή αισθητήρων με συνεχή και ανεμπόδιστη λειτουργία αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία αυτού του προγράμματος», τονίζοντας ότι, όταν αναπτυχθούν αρκετά, θα αρχίσουν να δοκιμάζονται σε άτομα από ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες,
οι αισθητήρες αυτοί έχουν στόχο «να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του πραγματικού κόσμου στον τομέα της υγείας, αναπτύσσοντας μια πρακτική τεχνολογία για τη φροντίδα της στο περιβάλλον του σπιτιού και δίνοντας λύσεις σε προβλήματα όπως η παχυσαρκία, το εγκεφαλικό, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η κατάθλιψη, τα τραύματα από πτώσεις και τα προβλήματα του μυοσκελετικού».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: