«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Το παιδί με τη “χρυσή” καρδιά …

Σήμερα το πρωί διάβασα μια εξαιρετική ιστορία και ένιωσα την ανάγκη να τη μοιραστώ. Μια ιστορία πολύ σπάνια στην εποχή που ζούμε κι όμως διαβάζοντάς την διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν τόσο μεγάλες καρδιές και είναι ικανοί να αγαπάνε με τέτοιο τρόπο που να μας κάνουν όλους να δακρύζουμε.


Το ίδιο έγινε και με ένα 12χρονο αγόρι, τον Justin Kievit, ο οποίος σκόρπισε δάκρυα συγκίνησης τον περασμένο Δεκέμβρη με τη «χρυσή» του την καρδιά.

Πλήθος κόσμου έχει παρακολουθήσει αυτό το βίντεο στο youtube και τα σχόλια ποικίλουν. Αυτό που έχει σημασία και είναι ο λόγος που το παρουσιάζω είναι η «χρυσή» καρδιά ενός 12χρονου παιδιού … ένα μάθημα ζωής για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά, τα οποία μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει στο σχολικό τους χώρο παρόμοια περιστατικά.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ένα 13χρονο αγόρι από το Τενεσί των ΗΠΑ, ο Τζάρετ που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, είχε την επιθυμία να γίνει αθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης.

Ο πατέρας του παιδιού για να ικανοποιήσει το όνειρο του γιου τον δήλωσε στους ετήσιους σχολικούς αγώνες πάλης.
Αντίπαλος του θα ήταν ο Τζάστιν Κίβιτ 12 ετών από ένα άλλο σχολείο. Ο πατέρας του Τζάρετ τηλεφώνησε στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας για να του εξηγήσει την κατάσταση.
Ο προπονητής διαβεβαίωσε τον πατέρα του Τζάρετ πώς όλα θα πάνε καλά, καθώς «ο Κίβιτ, είναι ένα καταπληκτικό παιδί με χρυσή καρδιά».
Στο κατάμεστο από κόσμο στάδιο, ο Κίβιτ ξεδίπλωσε στο γήπεδο την παιδική του χρυσή καρδιά που κάνει τους πάντες να «ραγίζουν».
Ο 12χρονος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ηττηθεί από τον Τζάρετ. Χάνει τον αγώνα και κερδίζει τους πάντες με τη σπάνια-καρδιά του. 

Αυτό ήταν λοιπόν το παράδειγμα προς μίμηση που σκέφτηκα ότι άξιζε να αναφέρω σήμερα. Ας δούμε τη σπάνια καρδιά του Κίβιτ και ας προσπαθήσουμε κι εμείς να του μοιάσουμε έστω και λίγο, θα είναι αρκετό για να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Όλοι μπορούμε να δώσουμε αγάπη στους ανθρώπους γύρω μας, δεν κοστίζει τίποτα και σίγουρα θα την εισπράξουμε κι εμείς κάποια στιγμή στο δεκαπλάσιο. 

ΠΗΓΗ:
http://mymathworld1.wordpress.com/2013/02/16/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια: