«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Τοίχοι της Καλοσύνης σε όλη την Ελλάδα – Δείτε σε ποια σημεία έχουν τοποθετηθεί κρεμάστρες αλληλεγγύης

Το κίνημα αλληλεγγύης “Οι Τοίχοι της Καλοσύνης” απλώνεται γρήγορα σε όλη την Ελλάδα.

Συντάκτης | Βιβή Συργκάνη, enallaktikos

Το παράδειγμα της πρωτοπόρου Λάρισας, ακολουθούν πλέον εθελοντές και σε άλλες πόλεις, τοποθετώντας κρεμάστρες, όπου οι πολίτες μπορούν να αφήσουν ρούχα και τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η πρώτη κρεμάστρα στην Αγία Παρασκευή τοποθετήθηκε στον πλαϊνό τοίχο του γηπέδου “Σταύρος Κώτσης” (Γραβιάς και Σπάρτης 1) και συγκεκριμένα στο σημείο που η οδός Σπετσών συναντά την οδό Σπάρτης. 

Δείτε το σημείο στον χάρτη εδώ.
Το μήνυμα των εθελοντών: Ξεκίνησε και στο Ηράκλειο Κρήτης η προσπάθεια να (υπο)στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Πλέον οργανωνόμαστε, προμηθευόμαστε τα πρώτα μας υλικά (ξύλα χρώματα & γαντζάκια) και φτιάχνουμε τις κρεμάστρες μας.

Σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Καλή μας αρχή λοιπόν!

Δείτε όλα τα σημεία στο Ηράκλειο Κρήτης εδώ

Επισκεφτείτε την σελίδα των εθελοντών της Καλαμάτας και δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε εδώΤο μήνυμα των εθελοντών από τα Ιωάννινα: Ο τοίχος της καλοσύνης – Ιωάννινα μόλις δημιουργήθηκε!

Ετοιμάζουμε τις πρώτες δράσεις μας! Σκοπός είναι κάθε γειτονιά της πόλης μας να έχει έναν τοίχο γεμάτο προσφορά, ελπίδα, όνειρα, αγάπη και φυσικά Καλοσύνη!

Όσοι θέλετε να βοηθήσετε στείλτε inbox ώστε να οργανώσουμε την πρώτη δημιουργία μας, κοινοποιήστε ή προσκαλέστε φίλους σας στη σελίδα, εφοδιαστείτε με όρεξη και δημιουργική διάθεση και ξεκινάμε!

Οι τοίχοι της πόλης μας σκοπό έχουν να προσφέρουν απέραντη καλοσύνη και αλληλεγγύη σε όσους το έχουν ανάγκη, άστεγους, οικογένειες, ηλικιωμένους, φοιτητές, μετανάστες -Ταμπέλες περιττές καθώς η μόνη λέξη που αρμόζει είναι η λέξη Άνθρωποι! 

Καλή Αρχή!” 

Δείτε τη σελίδα τους εδώ


Δείτε στην παρακάτω λίστα σελίδες εθελοντών σε όλη την Ελλάδα
Δεν υπάρχουν σχόλια: