«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η συγκινητική αφοσίωση ενός 84χρονου Κινέζου στην κατάκοιτη γυναίκα του. Εγκατέλειψε τα πάντα για να αφοσιωθεί στη φροντίδα της!





Ωδή στην πραγματική αγάπη... 

Ένας αφοσιωμένος σύζυγος πέρασε τα 56 τελευταία χρόνια, στο να φροντίζει αδιαμαρτύρητα την κατάκοιτη σύζυγό του. 

Ο 84χρονος Du Yuanfa, από την Sunjiayu, στην ανατολική Κίνα, στην επαρχία Shandong, εγκατέλειψε την εργασία του ως ανθρακωρύχος το 1959, λίγο μετά την αρρώστια της λατρεμένης τους συζύγου Zhou Yu'ai, η οποία σταδιακά παρέλυσε.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο μόλις πέντε μήνες όταν η μοίρα τους έπαιξε αυτό το δυσάρεστο παιχνίδι, αλλά ο Du Yuanfa ορκίστηκε αιώνια αφοσίωση στην νεαρή τότε σύντροφό του, πράγμα που έκανε.

Οι δυο τους ζουν φτωχικά σε ένα πλινθόκτιστο σπίτι, από όπου και οι φωτογραφίες. Το ιδιαίτερο σε αυτή την ιστορία, εκτός της συγκινητικής αφοσίωσης, είναι ότι οι φίλοι του άντρα τον είχαν συμβουλέψει τότε να εγκαταλείψει την σύντροφο της ζωής του, να ακυρώσει τον γάμο και να παντρευτεί ξανά. 

Εκείνος όμως όχι μόνο αρνήθηκε σθεναρά, αλλά παραιτήθηκε από την εργασία του προκειμένου να της αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι.










Δεν υπάρχουν σχόλια: