«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Παράξενοι θάνατοι διασήμων




Αισχύλος (456π.Χ.). Ένας γύπας πετάει στο κεφάλι του μια χελώνα.

Γάιος Γράκχος (121π.Χ.). Σύμφωνα με τον Πλούταρχο δολοφονήθηκε όταν επικηρύχθηκε με αντάλλαγμα το βάρος του κεφαλιού του σε χρυσό. Ένας από τους δολοφόνους του τον αποκεφάλισε,του άδειασε το κεφάλι και το γέμισε μολύβι. Το κεφάλι ζυγίστηκε στη Σύγκλητο, και ο δολοφόνος ανταμείφθηκε με 8 κιλά χρυσάφι.

Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου(30π.Χ.). Δάγκωμα φιδιού.

Αττίλας(453). Πνίγηκε από ρινορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου του. Οι στρατιώτες του τον έβαλαν σε τρία φέρετρα,ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα σιδερένιο, τον έθαψαν και μετά αυτοκτόνησαν για να μην μάθει ο τόπος ταφής του ποτέ.

Πάπας Ιωάννης ΙΒ΄(963). Θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγο της ερωμένης του.

Βασιλιάς Εδουάρδος Β΄(1327). Εκθρονισμένος και φυλακισμένος,πέθανε μ’ένα πυρωμένο σίδερο στον πρωκτό.

Ιωάννα της Λορένης (1431). Κάηκε στην πυρά καταδικασμένη για μαγεία.

Γκέρκι Ντόζα, αρχηγός της εξέγερσης εναντίον της βασιλικής αυλής της Ουγγαρίας (1514). Συνελήφθη και ψήθηκε πάνω σε σιδερένια πυρακτωμένη καρέκλα φορώντας πυρακτωμένο στέμμα και κρατώντας και πυρακτωμένο σκήπτρο. Μετά υποχρέωσαν τους συντρόφους του να τον φάνε.

Κρίστοφερ Μάρλοου, συγγραφέας (1593). Δολοφονήθηκε καβγαδίζοντας σε μια παμπ.

Φράνσις Μπέηκον, Βρετανός φιλόσοφος (1626). Πέθανε από πνευμονία,αφού γέμισε ένα κοτόπουλο με χιόνι για να δει αν το κρύο θα διατηρούσε το κρέας. Λέγεται ότι το φάντασμα του κοτόπουλου στοιχιώνει το κοιμητήριο του Χάιγκέητ!

Όλιβερ Κρόμγουεη, βρετανός στρατιωτικός και πολιτικός (1658). Πέθανε από ελονοσία. Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, ξεθαύτηκε σύμφωνα με το έθιμο της μεταθανάτιας εκτέλεσης. Το σώμα του κρεμάστηκε, τεμαχίστηκε και πετάχτηκε. Το κεφάλι του, καρφωμένο σ’ένα πάσσαλο έξω από το Αβαείο του Ουέστμινστερ,παρέμεινε εκεί ως 1685.

Φρασουά Βατέλ, μάγειρας του Λουδοβίκου ΙΔ΄(1671). Αυτοκτόνησε μην μπορώντας ν’αντέξει την καταισχύνη ενός καθυστερημένου γεύματος, όταν τα ψάρια που παράγγειλε για το γεύμα του βασιλιά καθυστέρησαν. Το πτώμα του το βρήκε ένας παραγιός, που πήγε να τον ειδοποιήσει πως είχαν έρθει τα ψάρια.

Ντέηβιντ Ντάγκλας, Σκοτσέζος βοτανολόγος (1834). Παραπάτησε και έπεσε σε λάκκο-παγίδα ζώων. Πίσω του έπεσε και ένας ταύρος.

Ζαχαρίας Τέηλορ, δωδέκατος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών (1850). Πέθανε από βαρυστομαχιά μετά τη γιορτή της 4ης Ιουλίου.

Άλαν Πίνκερτον, ντετέκτιβ(1884). Σκόνταψε στο πεζοδρόμιο,δάγκωσε τη γλώσσα του και πέθανε από σηψαιμία.

Ελισάβετ της Αυστρίας, γνωστή ως Σίσυ(1898). Δολοφονήθηκε με λίμα των νυχιών. Ο δολοφόνος της δήλωσε αργότερα: «Ήθελα να σκοτώσω κάποιον από την βασιλική οικογένεια. Δεν έχει σημασία ποιον».

Τζακ Ντάνιελ ιδρυτής της γνωστής ποτοποιίας του Τενεσί (1911). Ξέχασε τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου του, και νευριασμένος το κλότσησε. Τραυμάτισε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, το τραύμα μολύνθηκε προκαλώντας τον θάνατό του.

Φρανσουά Φαμπέρ από το Λουξεμβούργο (1915). Σκοτώθηκε σε ανάχωμα του δυτικού μετώπου,στον Α΄Πόλεμο, όταν έλαβε τηλεγράφημα ότι η γυναίκα του γέννησε κοριτσάκι,«πέταξε»από τη χαρά του, ανασηκώθηκε και έτσι τον σημάδεψε ένας Γερμανός σκοπευτής.

Γκρηγόρι Ρασπούτιν, Ρώσος μυστικιστής (1916). Πνίγηκε παγιδευμένος κάτω από τους πάγους. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη δολοφονία του. Λέγεται πως τον έριξαν στο νερό κάτω από τους πάγους, αφού τον δηλητηρίασαν και τον πυροβόλησαν πολλές φορές στο κεφάλι, στο συκώτι και στους πνεύμονες.

Νεαρές πριγκίπισσες της ρώσικης δυναστείας των Ρομανόφ (1918). Σφαγιάστηκαν, όταν οι σφαίρες των εκτελεστών δεν κατάφεραν να διαπεράσουν τα φορτωμένα με κοσμήματα φουστάνια τους.

Αλέξανδρος της Ελλάδος (1920). Δηλητηριάστηκε στις 25 Οκτωβρίου από δάγκωμα μαϊμούς.

Ισιδώρα Νάνκαν, χορεύτρια (1927). Στραγγαλίστηκε από την εσάρπα της, όταν αυτή μπερδεύτηκε στη ρόδα του αυτοκινήτου που επέβαινε.

Αλεξάντερ Βογκντάνωφ,Ρώσος γιατρός (1928). Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια πειράματος, όταν του μετάγγισαν το αίμα ενός μαθητή,που έπασχε από ελονοσία και φυματίωση.

Άντον Τζόζεφ Κέρμακ,δήμαρχος του Σικάγου (1933). Δολοφονήθηκε κατά λάθος, όντας δίπλα στον Ρούσβελτ.

Μαρία Κιουρί, χημικός (1934). Πέθανε από λευχαιμία λόγω υπερβολικής έκθεσης στην ραδιενέργεια.

Λέων Τρότσκι (1940). Δολοφονήθηκε στο σπίτι του στο Μεξικό με σκαπάνη. Το πρώτο χτύπημα τον βρήκε στο κεφάλι, αλλά δεν τον σκότωσε. Ο Τρότσκι συνέχισε να παλεύει, ενώ οι φρουροί του μπήκαν να τον σώσουν. Τότε φώναξε: «Μην τον σκοτώσετε!Αυτός ο άνθρωπος είχε να πει μια ιστορία». Ο Τρότσκι πέθανε την επόμενη μέρα.

Το 1943 ένας Β-24 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ,βγήκε εκτός πορείας και έπεσε στην έρημο της Λιβύης. Τα πτώματα του πληρώματος βρέθηκαν το 1960, μουμιοποιημένα εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών.

Έντεν Φον Χόρβατ, αυστριακός θεατρικός συγγραφέας(1945). Σκοτώθηκε περπατώντας στο Παρίσι. Ένα κλαρί δέντρου τον χτύπησε μέσα στην καταιγίδα.

Αλ Καπόνε (1947). Πέθανε από σύφιλη.

Μάργκαρετ Μίτσελ, συγγραφέας του Όσα παίρνει ο άνεμος (1949). Σκοτώθηκε από ταξί διασχίζοντας τον δρόμο να πάει στο θέατρο.

Φρανκ Χέης, τζόκεϊ (1953). Υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια μιας κούρσας..Το άλογό του συνέχισε και τερματίστηκε πρώτο.

Μαίρυλιν Μονρόε (1962). Πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών. Δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν δολοφονία ή αυτοκτονία.

Μάλκομ Χ. (1953). Πυροβολήθηκε 16 φορές από 3 δολοφόνους.

Σωκράτης, φιλόσοφος, 339 π.Χ. Ήπιε κώνειο.

Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ζωγράφος 1890. Πέθανε δύο μέρες αφότου πυροβολήθηκε.

Τζέσε Γ. Λάζηερ, γιατρός 1900. Κόλλησε σκόπιμα κίτρινο πυρετό στα πλαίσια των ερευνητικών πειραμάτων του Γουώλτερ Ρηντ.

Χαρτ Κρέην, ποιητής, 1932. Αποχαιρέτησε τους συνεπιβάτες του, πήδηξε από το διαστημόπλοιο και πνίγηκε.

Λίλιαν (Πεγκ) Εντγουιστλ, ηθοποιός 1932. Αυτοκτόνησε πηδώντας από το γράμμα Η του Hollywood στο Λος Άντζελες.

Κιγιόκο Ματσουμότο, 19χρονος μαθητής, 1933. Πήδηξε μέσα στο ηφαίστειο του νησιού Όσιμα της Ιαπωνίας.Δυστυχώς η πράξη του αυτή έγινε μόδα,και τους επόμενους μήνες πήδηξαν άλλοι 300 μαθητές.

Βιρτζίνια Γουλφ, συγγραφέας, 1941.Πνίγηκε.

Ιωσήφ Γκέμπελς, 1945. Δηλητηρίασε τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του και αυτοκτόνησε.

Χέρμαν Γκέρινγκ, 1946. Ήπιε δηλητήριο μερικές ώρες πριν την εκτέλεσή του.

Σύλβια Πλαθ, ποιήτρια και συγγραφέας, 1963. Αυτοκτόνησε βάζοντας το κεφάλι της μέσα στο φούρνο γκαζιού.

Γιουκίο Μισίμα, Ιάπωνας συγγραφέας, 1970. Αυτοκτόνησε κάνοντας χαρακίρι, μπροστά στους μαθητές του στο πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενος για τις δυτικές επιρροές στην Ιαπωνία.

Ρούντολφ Ες. 1987. Ο τελευταίος Ναζί αυτοστραγγαλίστηκε 93 ετών με καλώδιο στο κελί του.

Άχρηστες γνώσεις & Χρήσιμες πληροφορίες by ARIS X.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: