«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Επιστήμη - Πολιτισμός

Η επιστήμη της φυσικής είναι η βάση όλων των επιστημών, γιατί όπως λέει το όνομά της, αυτή ασχολείται με την φύση των πραγμάτων. 

Στις μέρες μας, η φυσική έχει γίνει κβαντική. Οι ανακαλύψεις των ιδιοτήτων που έχουν τα υποατομικά σωματίδια της ύλης που ονομάζονται με ένα όνομα «κβάντα» είναι εκπληκτικές και υπερβαίνουν την ικανότητα αντίληψης που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα ο ανθρώπινος εγκέφαλος, γι αυτό και ετούτη η καινούργια φυσική γίνεται πολύ δύσκολα αντιληπτή από τους περισσότερους. Ακόμη και ο Αϊνστάιν είχε πει, πως όποιος πει ότι καταλαβαίνει την κβαντική φυσική, απλά κοροϊδεύει…

Είτε την καταλαβαίνουμε όμως είτε όχι, με αυτή την κβαντική φυσική προσπαθούν τώρα όλες οι υπόλοιπες επιστήμες να ερμηνεύσουν τα δικά τους θέματα και προβλήματα. Όλα αλλάζουν και μας οδηγούν στην εποχή της καθαρής ενέργειας.

Τα υποατομικά σωματίδια, η βάση του υλικού μας κόσμου, είναι άλλοτε ύλη και άλλοτε ενέργεια, όσο περίεργο και αν αυτό φαντάζει στον συντηρητικό μας νου. Ύλη και ενέργεια, στις μέρες μας πια είναι αποδεκτό από όλους πως είναι ένα και το αυτό, αφού το έχει αποδείξει η επιστήμη της φυσικής. Κανείς δεν μπορεί πια να το αμφισβητήσει.

Αυτό αλλάζει σιγά-σιγά όλα τα δεδομένα επάνω στον πλανήτη. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι που έχουν συμφέρον να πείσουν τους ανθρώπους πως είναι αδύναμοι και ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλο, ο χρόνος που αυτοί θα καταλάβουν πως είναι όλοι τους κομμάτια μιας συνολικής παντοδύναμης συμπαντικής ενέργειας, πως όλα και όλοι είναι Ένα, πλησιάζει.

Μία μία υποκλίνονται μπροστά στην κβαντική, την καθαρά ενεργειακή φυσική, όλες οι επιστήμες. Για την Ιατρική, σας έχω μιλήσει επανειλημμένα.

Σήμερα θα σας μιλήσω και για την χημεία. Η ροή της ενέργειας που δονείται θεωρείται κατά τους ερευνητές θεμελιακής σημασίας ως το αρχικό στάδιο των χημικών αντιδράσεων των διαφόρων μορίων.

Με άλλα λόγια, τα μόρια δεν συμπεριφέρονται σαν μπάλες που συνδέονται απλά με κλωστές χημικές. Λίγο να τεντώσεις και να την ξαναφήσεις μία από αυτές τις κλωστές, και όλο το σύνολο θα αρχίσει να δονείται, λένε οι επιστήμονες. Το κατά πόσο αυτή η δόνηση είναι τυχαία ερευνάται. Βασικές θεωρίες υποστηρίζουν πως πολύ πριν εμφανιστούν ενδιαφέρουσες χημικές αντιδράσεις ολοκληρώνεται η ανακατανομή της ενέργειας.

Οι χημικές αντιδράσεις λοιπόν, δεν είναι παρά ανακατανομή ενέργειας, ανάμεσα στα μόρια που αντιδρούν.

Η ζωή μας δεν είναι παρά εκδήλωση ενέργειας που πάλλει… Πόσο παρήγορη ηχεί στα αυτιά αυτή η διαπίστωση…Δεν υπάρχουν σχόλια: