«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Χαρτονόμισμα στο Αφγανιστάν, έχει τυπωμένη την Ελληνική Γλώσσα!




Δείτε εδώ χαρτονόμισμα του Αφγανιστάν. 

Μην παραλείψετε να δώσετε βάση και στους Ελληνικότατους Μαιάνδρους στο πάνω μέρος.


Διαβάστε στο κέντρο της εικόνας του χαρτονομίσματος. Τι λέει; (Βασιλέως μεγάλου Ευκρατίδου*) . Οι Αφγανοι μαλιστα εχουν γραψει και λαθος το ονομα ως Ευκρατιλου.


Επίσης στην εικόνα υπάρχει η μεγαλοπρεπή αψίδα απομεινάρι των ένδοξων εποχών του Ελληνισμού. Από την εκπολιτιστική εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.




Εάν ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας όπως λένε Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δεν θα χρησιμοποιούσε την Ελληνική γλώσσα της οποίας κατάλοιπα συναντούμε σήμερα σε όλη την ανατολή. 


Αυτά πρέπει να τα δουν οι Σκοπιανοί και εκατομμύρια ανά τον κόσμο για να καταλάβουν ποιος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και αν ήταν Έλληνας

( *)
Ευκρατίδης Α΄ της Βακτρίας




Νομίσματα του Ευκρατίδη με την μορφή του

Ο Ευκρατίδης ο Α΄ ήταν βασιλιάς της Βακτρίας και της Ινδίας από το 167 π.Χ. μέχρι το 159 π.Χ.. Επέκτεινε το βασίλειο ως τον Ινδό και έγινε κυρίαρχος της Αρείας, της Αραχωσίας, της Δραγγιανής, της Σογδιανής, των Παροπαμισαδών και της Γανδαρίδας. 

Η απασχόλησή του όμως με την κατάκτηση της Ινδίας έδωσε την ευκαιρία αμέσως μετά το θανατό του να καταλάβουν την Δραγγιανή και την Αρεία. Δολοφονήθηκε από τον γιο του, Πλάτωνα, ο οποίος όμως δολοφονήθηκε στη συνέχεια από τον αδελφό του, Ηλιοκλή, ο οποίος και ανέβηκε στον θρόνο. Έκτισε την Ευκρατίδεια στην Βακτρία.

ΠΗΓΗ: www.wikipedia.org , http://www.votegreece.gr , συλλογή Κασταμονιτη ( χαρτονόμισμα) , Νομισματικό Μουσείο ( νόμισμα Ευκρατιδη)



Christos Kastamonitis

Δεν υπάρχουν σχόλια: