«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πανελλαδική Καμπάνια Μητρικού Θηλασμού 2013-2014




"Ξεκινώντας σωστά το δικό σας μαγικό ταξίδι!"

Με αυτό το σλόγκαν και στα πλαίσια της κοινωνικής
του ευαισθησίας, το mitrikosthilasmos.com προχώρησε στην νέα δράση του για την προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού!

Ο πλέον ενημερωμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος διαδικτυακός τόπος σε θέματα μητρικού θηλασμού και γαλουχίας, ακολουθώντας το φετινό μήνυμα της WABA για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (2013) που είναι: "Υποστήριξη θηλασμού: Κοντά στις μητέρες" και αναγνωρίζοντας πως τα ποσοστά μητρικού θηλασμού στην χώρα μας παραμένουν ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάνει ένα ακόμη βήμα κοντά σε κάθε μητέρα που θηλάζει ή επιθυμεί να θηλάσει το μωρό της!

Η μητρότητα είναι ταξίδι, ο θηλασμός είναι ταξίδι, η ίδια η ζωή είναι ταξίδι! Με αγάπη και σεβασμό απέναντι σε κάθε μητέρα και κάθε νέο μωρό που γεννιέται, το mitrikosthilasmos.com πραγματοποιεί Πανελλαδική Καμπάνια Προώθησης του Μητρικού Θηλασμού με σκοπό την ενημέρωση και την ενθάρρυνση των νέων μητέρων, γιατί... το ταξίδι της ζωής ξεκινά με μητρικό θηλασμό!

Η καμπάνια περιλαμβάνει έντυπο ενημερωτικό υλικό
με συνοπτικές οδηγίες, συμβουλές και απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα των νέων μητέρων, το οποίο -από το τέλος Μαΐου (2013) και για περισσότερο από έναν ολόκληρο χρόνο- θα βρίσκεται σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές μαιευτικές κλινικές της χώρας, δίπλα σε κάθε λεχώνα (υπολογίζονται σε περίπου 100.000-115.000).


Ο θηλασμός μπορεί να είναι στη φύση μας, αλλά δεν είναι πάντα εύκολος και κάθε μητέρα χρειάζεται πρόσβαση στη γνώση και να βρίσκει απάντηση σε κάθε ερώτηση, απορία ή ανασφάλειά της για να μπορεί να ανταποκριθεί απροβλημάτιστα και με επιτυχία στον νέο της ρόλο, και το mitrikosthilasmos.com προσπαθεί -με κάθε τρόπο- να της προσφέρει την ενημέρωση και την υποστήριξη που χρειάζεται, γιατί όποιος κι αν είναι ο στόχος της, θέλουμε να τη βοηθήσουμε να τον φτάσει!

Με σκοπό να καλύψει τις ελλείψεις στην ενημέρωση, να καταδείξει τις λανθασμένες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις που επικρατούν και με έντονη επιθυμία το αναφαίρετο δικαίωμα των βρεφών στον θηλασμό να ανακτήσει τη θέση που του αξίζει στη διατροφή τους, από το 2009 το mitrikosthilasmos.com πάντα με πίστη στους στόχους του, βρίσκεται σε μια συνεχή δραστηριότητα για την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού και της θηλάζουσας οικογένειας στην Ελλάδα.

Έτσι, μέσα και από αυτή τη δράση του επιχειρεί να δώσει στις γυναίκες (και τις οικογένειες τους),
τη δύναμη και την πίστη, πως ο μητρικός θηλασμός, ως φυσική συνέχεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, είναι μια διαδικασία που με αγάπη, υπομονή, επιμονή και την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη μπορεί όχι μόνο να επιτευχθεί αλλά μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα σε αυτές και τα μωρά τους τόσο για σήμερα όσο και στο μέλλον!

Σας ευχαριστούμε που όλα αυτά τα χρόνια σας έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτό το υπέροχα μαγικό ταξίδι!!

Μητρικός Θηλασμός.com
Πάντα δίπλα σας! Πάντα κοντά σας με κάτι νέο!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: