«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Η συγκινητική ιστορία του σκύλου που αγωνίστηκε για ένα καλύτερο σπίτι
Ένας μοναδικός δεσμός αναπτύχθηκε ανάμεσα σε έναν εξαντλημένο σκύλο και μια ομάδα Σουηδών αθλητών, στο πλαίσιο προετοιμασίας τους για μια επικίνδυνη διαδρομή 20 μιλίων προς τροπικό δάσος του Εκουαδόρ.

Κουρασμένος, πεινασμένος και μέσα στις λάσπες, ένα αδέσποτο σκυλί κοίταξε μέσα στα μάτια τον αθλητή Mikel Lindord όταν άνοιξε μια κονσέρβα.
Δεν άντεξε και του έδωσε ένα κομμάτι κρέας. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Όταν η ομάδα σηκώθηκε για να συνεχίσει την αποστολή της, ο σκύλος άρχισε να τους ακολουθεί και δεν σταμάτησε πουθενά. 
Ενώ οι 4 αθλητές στα δύο τελευταία στάδια του Adventure Racing World Championship (430 μίλια), ο σκύλος έγινε μέλος της ομάδας τους και του έδωσαν το όνομα Arthur. 
Υποβλήθηκε στις ίδιες σκληρές δοκιμασίες και κάθε φορά που προσπαθούσαν να τον διώξουν για την ασφάλειά του, εκείνος συνέχιζε μαζί τους. 
"Προσπαθήσαμε να φύγουμε χωρίς αυτόν, αλλά εκείνος πήδηξε στο νερό δίπλα μας και άρχισε να κολυμπά απεγνωσμένα". 
Ο Lindord δεν άντεξε να τον βλέπει να παλεύει στο νερό και τον πήρε στο καγιάκ, αφήνοντάς τον να μείνει μαζί τους για το υπόλοιπο ταξίδι. 
Κάθε φορά που τον έβλεπαν να εξαντλείται, έκαναν διάλειμμα, ενώ τον τράβηξαν όταν κόλησε στη λάσπη.
Η χειρονομία τους προκάλεσε μόνιμες επευφημίες και ζητωκραυγές των θεατών που παρακολουθούσαν το δύσκολο εγχείρημα.
Μετά από έξι μέρες η ομάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα και οι αθλητές τον πήγαν σε κτηνίατρο για να τον περιποιηθεί. 
Έχοντας περάσει τόσα μαζί του, ο Mikel Lindord αποφάσισε να τον υιοθετήσει και να τον πάρει μαζί του στη Σουηδία.Το αίτημά του έγινε δεκτό μετά από κάποιες ημέρες και η ομάδα έφτασε στο αεροδρόμιο έχοντας στο πλευρό της το νέο μέλος της.
"Ήρθα στο Εκουαδόρ για να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αντ' αυτού, κέρδισα έναν νέο φίλο", έγραψε στη σελίδα του ο Mikel Lindord.

Το Adventure Racing αποτελεί μια μορφή extreme sport που συνδυάζει συνεχή ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία και κανόε καγιάκ.


Πηγή: Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια: