«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Η Θεωρία του Χάους; Η μόλυνση της Κίνας, αλλάζει τον καιρό του πλανήτη;


Έχει διατυπωθεί το λεγόμενο "Φαινόμενο της Πεταλούδας" ή και αλλιώς "Θεωρία του Χάους" που λέει περίπου ότι αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, θα φέρει βροχή στην Κίνα.

Η γνωστή σε όλους πλέον μόλυνση της ατμόσφαιρας στο Πεκίνο, έρχεται να το επιβεβαιώσει!

Το τοξικό νέφος που πνίγει το Πεκίνο, την Κίνα αλλά και την γειτονική της Ινδία, μπορεί να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο βίντεο παρακάτω, μπορείτε να δείτε πώς τα αερολύματα του τοξικού νέφους μεταφέρονται από την Κίνα σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη επηρεάζοντας το κλίμα παγκοσμίως και ενισχύοντας την κλιματική αλλαγή."Βρήκαμε ότι η μόλυνση στην Κίνα επηρεάζει την ανάπτυξη νεφών στο Νότιο Ειρηνικό και ενισχύει τους υπερτροπικούς κυκλώνες" εξηγεί στο climate.nasa ο ερευνητής του Jet Propulsion Laboratory, Jonathan Jiang.

Το JPL σε συνεργασία με το California Institute of Technology, διεξάγουν μια ευρεία μελέτη για το πώς η μόλυνση στην ασιατική ήπειρο επηρεάζει και αλλάζει το κλίμα όλης της Γης.

Όπως διαπίστωσαν τα μολυσμένα μικροσωματίδια κάθε είδους (αερολύματα) μεταφέρονται μέσω του αέρα, σε όλο τον κόσμο σχηματίζοντας νέφη, αραιότερα ή πυκνότερα.

Κάποιες φορές, αναλόγως της πυκνότητας και της σύστασης του αέρα στις διάφορες περιοχές ή το ύψος στο οποίο σχηματίζονται τα νέφη, μπορούν να προκαλέσουν καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μάλιστα, το φαινόμενο είναι τόσο πολυπαραγοντικό, που παρά την εκτεταμένη μελέτη του οι επιστήμονες αδυνατούν να προβλέψουν το βαθμό στον οποίο μπορεί να επηρεάσει στο μέλλον την κλιματική αλλαγή και τις επιδράσεις της παγκοσμίως.

Το βέβαιο είναι πως η ρύπανση που παράγει μια χώρα δεν είναι τοπικό φαινόμενο αλλά την... μοιράζεται με ολόκληρο τον κόσμο.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: