«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τι αποκαλύπτει η υπογραφή μας;



Μικροσκοπική, τεράστια, καλλιτεχνική με… κορδελάκια και ουρίτσες, απλή και ξεκάθαρη ή τόσο μπερδεμένη που είναι, αδύνατον να την αποκρυπτογραφήσεις.


Η προσωπική υπογραφή θεωρείται ότι είναι το σήμα κατατεθέν μας αποκαλύπτοντας πολλά για τον χαρακτήρα μας, όπως λένε οι γραφολόγοι.

Ή μήπως παρουσιάζει αυτό που εμείς θέλουμε να δείξουμε στους άλλους;....:


Ειλικρινής ή υποκριτική; 
Όπως αναφέρει η διακεκριμένη Αμερικανίδα γραφολόγος Andrea McNicol, στο Psychology Today, η υπογραφή αντιπροσωπεύει τη δημόσια εικόνα μας. Μπορεί να γράφουμε ένα κείμενο με έναν οποιονδήποτε γραφικό χαρακτήρα, όταν όμως φτάνουμε στην υπογραφή τα πράγματα αλλάζουν: είναι σαν να παρουσιάζουμε την ταυτότητά μας. 

Η υπογραφή αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο συστήνουμε τον εαυτό μας δημοσίως – και δε δίνει απαραίτητα την πραγματική μας εικόνα. Δηλαδή ενδέχεται άλλο πρόσωπο να είμαστε στην ιδιωτική μας ζωή και άλλο πρόσωπο να θέλουμε να δείξουμε προς τα έξω. Ένας πεπειραμένος γραφολόγος μπορεί βέβαια να το καταλάβει, αρκεί να συγκρίνει ένα οποιοδήποτε γραπτό μας με την υπογραφή μας.

Μεγάλη ή μικροσκοπική; 
Για παράδειγμα, μια μεγάλη υπογραφή συχνά φανερώνει άνθρωπο που πασχίζει να ακουστεί, να τραβήξει την προσοχή με κάθε τρόπο, γιατί μέσα του ουσιαστικά αισθάνεται μικρός – το ίδιο και μια υπερβολικά στολισμένη υπογραφή. Αντίθετα, μια υπογραφή μικρότερη σε μέγεθος από τον συνηθισμένο τρόπο γραφής του ατόμου, υποδηλώνει κάποιον που δε θέλει να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και προτιμά να περνά απαρατήρητος.

Ευανάγνωστη ή ακατανόητη; 
Αν η υπογραφή είναι ευανάγνωστη, σημαίνει ότι ο κάτοχός της επιθυμεί να είναι αναγνωρίσιμος, δεν έχει τίποτα να κρύψει. Αν είναι μονίμως και επίτηδες δυσνόητη, φανερώνει ότι αυτός που την έγραψε έχει απροθυμία να αποκαλύψει την προσωπικότητά του. Αν είναι δυσανάγνωστη λόγω κεκτημένης ταχύτητας, μπορεί να δείχνει έναν γρήγορο στοχαστή.

Ολόκληρη ή κομμένη; 
Αν η υπογραφή δεν περιέχει ολόκληρο το όνομα αλλά μέρος του, ενδέχεται να φανερώνει μια κρυφή επιθυμία αυτοκαταστροφής. Αν κάποιος ξεκίνησε να υπογράφει με ολόκληρο το όνομά του και στην πορεία άρχισε να το μικραίνει, δηλαδή δε γράφει όλα τα γράμματα ή όλα του τα ονόματα, τότε ίσως να αισθάνεται βαθιά μέσα του ένα είδος ξεπεσμού (φυσικά εξαιρείται η μονογραφή που βάζουμε αντί της πλήρους υπογραφής μας λόγω βιασύνης).

Ανεβαίνει ή πέφτει; 
Όταν η υπογραφή έχει την τάση να… πέφτει προς τα κάτω, τότε υποδηλώνει ότι ο κάτοχός της βιώνει ένα είδος κατάθλιψης. Αντίθετα, όταν είναι γραμμένη ίσια ή προς τα πάνω, δείχνει ότι ο υπογράφων είναι ικανοποιημένος από τον εαυτό του – εκτός αν ανεβαίνει υπερβολικά προς τα επάνω, οπότε δεν είναι καλό σημάδι.

Περίτεχνη με σκοπιμότητα; 
Πολλοί βέβαια καταλήγουν σε μια περίτεχνη υπογραφή πιστεύοντας ότι είναι δυσκολότερο να αντιγραφεί. Όμως η αλήθεια είναι ότι μια ευανάγνωστη, φυσική και γρήγορη υπογραφή είναι πολύ πιο δύσκολο να την αντιγράψει κάποιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: