«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι άγνωστοι κίνδυνοι που εγκυμονεί η... οδοντόβουρτσά σας!



Όπως λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, μια εκτεθειμένη οδοντόβουρτσα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα από 100 εκατομμύρια βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων του βακτηρίου E. coli.

Το ίδιο μας το στόμα έχει πολλά μικρόβια και μικροοργανισμούς – η πλάκα που έχουμε στα δόντια αποτελείται από βακτήρια, λέει ο Gayle McCombs, RDH, MS, αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου Στοματικής Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Old Dominion.

Όμως μην ανησυχείτε, γιατί το στόμα μας ξέρει να μάχεται... 


Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η οδοντόβουρτσα μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα υγείας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα βακτήρια που βρίσκονται εκεί μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις.

Προσοχή στη χρήση – αν είστε απότομοι και επιθετικοί όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, μπορεί να υποστεί φθορά η αδαμαντίνη των δοντιών. Αν επιλέξετε οδοντόβουρτσα με σκληρές τρίχες και πλένετε τα δόντια σας με δύναμη, δεν σημαίνει πως κάνετε καλύτερη δουλειά! Μικρές και προσεκτικές κινήσεις με μια οδοντόβουρτσα μέτριας σκληρότητας είναι το καλύτερο.

Να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 3 μήνες,
περίπου τόσο κάνει για να φθαρούν οι τρίχες της. Αν έχετε προκαλέσει τραυματισμούς στα ούλα, έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε κάποια οδοντιατρική επέμβαση ή έχετε ευαίσθητα ούλα, καλό είναι να επιλέξετε οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες.

Προσοχή στη φύλαξη!
Το μπάνιο έχει πολλά μικρόβια. Το καζανάκι, για παράδειγμα, εκσφενδονίζει στον αέρα πολλά βακτήρια, γι' αυτό θα ήταν καλό η οδοντόβουρτσά σας να μην είναι κοντά στην τουαλέτα.

Ξεπλένετε την οδοντόβουρτσά σας
με νερό βρύσης για αρκετή ώρα κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε. Στεγνώνετέ την σε μια πετσέτα. 


Τοποθετήστε την σε όρθια θέση, π.χ. σε κάποιο ποτηράκι μέσα στο ντουλάπι, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλα αντικείμενα και να αερίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: