Ελάτε να φτιάξουμε Καρπούζι γλυκό!
Πάρτε ένα καρπούζι με χονδρή φλούδα και ξεκινάμε...
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό καρπούζι (έχουμε καθαρίσει την κόκκινη σάρκα του όπως και τη φλούδα εξωτερικά)
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι (το χυμό του)
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες και τις καθαρίζουμε από την κόκκινη ψίχα (αφήνοντας ελάχιστη),
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα νερό και όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τις καθαρισμένες φέτες του καρπουζιού, που τις έχουμε κόψει σε ψιλές φέτες (όπως κόβουμε το πεπόνι) και τις αφήνουμε από 5-7 λεπτά
και στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα το σιρόπι και έως ότου δέσει, ετοιμάζουμε τα ντολμαδάκια μας από καρπούζι.
Μετά το επτάλεπτο βράσιμο η φλούδα έχει γίνει ευλύγιστη και την τυλίγουμε δένοντας την με μία κλωστή.
Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα ντολμαδάκια από καρπούζι τα ρίχνουμε στο σιρόπι μας και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα εικοσάλεπτο.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και αφήνουμε έτσι το γλυκό μας έως την άλλη ημέρα το πρωί οπότε και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση ακόμη.
και στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα το σιρόπι και έως ότου δέσει, ετοιμάζουμε τα ντολμαδάκια μας από καρπούζι.
Μετά το επτάλεπτο βράσιμο η φλούδα έχει γίνει ευλύγιστη και την τυλίγουμε δένοντας την με μία κλωστή.
Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα ντολμαδάκια από καρπούζι τα ρίχνουμε στο σιρόπι μας και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα εικοσάλεπτο.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και αφήνουμε έτσι το γλυκό μας έως την άλλη ημέρα το πρωί οπότε και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση ακόμη.
Σε αυτή τη φάση θα προσθέσουμε τη βανίλια και 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού για να μην ζαχαρώσει το γλυκό μας.
Στη συνέχεια ζεστό όπως είναι το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα, αναποδογυρίζοντας τα και έτσι το γλυκάκι μας σφραγίζει και μπορεί να μείνει αναλλοίωτο για χρόνια.
Καλή επιτυχία και περιμένω τις εντυπώσεις σας στο e_mail: dr.anastasiak@yahoo.gr
Κι ας μην ξεχνάμε την "αρχοντιά" που προσδίδει ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού στην οικοδέσποινα που το δημιουργεί και το προσφέρει.
Καλή επιτυχία και περιμένω τις εντυπώσεις σας στο e_mail: dr.anastasiak@yahoo.gr
Κι ας μην ξεχνάμε την "αρχοντιά" που προσδίδει ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού στην οικοδέσποινα που το δημιουργεί και το προσφέρει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου