«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Θυμητάρια από τον Άγιο Νεκτάριο
Στο θάλαμο 2 του δεύτερου ορόφου, εκεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου ο Άγιος Νεκτάριος άφησε την τελευταία του πνοή, καίει σήμερα διαρκώς ένα καντήλι μπρὸς στην πάνσεπτη εικόνα του.

Καθημερινὰ περνούν απὸ εκεί πλήθος πιστών, κυρίως αρρώστων, οι οποίοι στέκονται για λίγο και νοερὰ αφήνουν τους στεναγμοὺς της καρδιάς τους, σαν μία θερμὴ ικεσία προς τον φιλάνθρωπο Άγιο.
Και κείνος φαίνεται να συγκατανεύει. Τους δίνει κουράγιο με το ιλαρό του βλέμμα και ενισχύει την πίστη τους. Τους θυμίζει ότι και ο ίδιος πόνεσε ψυχικὰ και σωματικὰ, αλλὰ ενισχυόταν πάντα απὸ την αδιάκοπη επαφή του με τον Θεό.Η μητέρα του Αγίου Νεκταρίου, Μπαλού (Βασιλική) Τριανταφυλλίδου, ήταν από την Σηλυβρία.Μαριώρα Κεφαλά, η αδελφή του Αγίου Νεκταρίου.


Μάλλον για λόγους υγείας, την είχε φέρει ο Άγιος από τη Σηλυβρία στην Αθήνα.

Έδειξε δηλαδή μέσα στα τόσα καθήκοντά του μεγάλο ενδιαφέρον για την αδελφή του. Λίγο διάστημα έζησε η Μαριώρα στην Αθήνα, κοιμήθηκε από καρκίνο του στήθους το 1900. 

Μόνος του ο Άγιος αντιμετώπισε την ασθένεια, το θάνατο και την ταφή της αδελφής του. Αγόρασε ο Άγιος τάφο στο μοναδικό τότε Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τάφηκε η αδελφή του.


"Προσκυνητής"
http://anazhthseis-elena.blogspot.gr/
πηγή-estavromenos

Δεν υπάρχουν σχόλια: