«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Xριστουγεννιάτικες διαφημίσεις- υπερπαραγωγές!



Στην Αγγλία, την Ευρωπαϊκή Μέκκα του καταναλωτισμού, τα Χριστούγεννα είναι η ευκαιρία να πουληθούν τα πάντα σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες. Και οι Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις είναι υπερπαραγωγές που θα ζήλευαν ακόμα και οι Χολιγουντιανές ταινίες.


MontyThePenguin, John Lewis

Δώσε σε κάποιον τα Χριστούγεννα που ονειρεύεται”, προτρέπει το John Lewis, αναφερόμενο σε λούτρινα κουκλάκια και βάζα, αφού αυτά πουλάει το κατάστημα. Πολύ εύστοχο και βαθύ μήνυμα - τι άλλο μπορείς να ονειρευτείς για τα Χριστούγεννα αν έχεις συμπληρώσει την προίκα σου;



Penguin’s Christrmas, Penguin Books

Ως απάντηση στον παραλληλισμό του John Lewis, τα Penguin Books δείχνουν τον πιγκουίνο να προσπερνά τη συντροφικότητα, τον έρωτα, το σεξ και να προτιμά να περάσει τις γιορτές με ένα βιβλίο. Απόλυτα φυσιολογικό και αυτό - δεν παραπέμπει καθόλου στην εικόνα του μοναχικού βιβλιοφάγου. 


From London with Love, Burberry

H Burberry μας εύχεται Χρόνια Πολλά για το 1995, με μία διαφήμιση τόσο κλισέ που καταλήγει να είναι πρωτότυπη. Έρωτας, χιόνια, Λονδίνο, καμπαρντίνες και ο γιος του Μπέκαμ -ο κακομαθημένος συμμαθητής που σιχαινόσουν στο Δημοτικό- να τρέχει ανάμεσα στα ζευγάρια. 





Sainsbury’s

Πρωτότυπη-για-σούπερ-μάρκετ και βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μία αλληγορία που μας θυμίζει πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και μία ευκαιρία να αγοράσουμε κι εμείς μία σοκολάτα ή μία κονσέρβα στη γειτόνισσα που πέρσι έριξε χλωρίνη στα φυτά μας επειδή τα νερά τους έτρεχαν στο μπαλκόνι της. 


SpecialBecause, Boots

Από τα πέρατα της Αγγλίας, μια οικογένεια ενώνεται για να κάνει έκπληξη στη special μαμά. Φυσικά τα δώρα αλλά και τα νερά, αναψυκτικά, πατατάκια της διαδρομής είναι από το Boots. Ομολογουμένως συγκινητικό όμως μην απογοητευτείτε αν δεν σας συμβεί φέτος. 


Lights On, Tesco

Μία επικίνδυνη απενοχοποίηση του Χριστουγεννιάτικου φολκλόρ. Αν είναι Tesco τα υλικά, στολίστε και τη μικρή σας αδερφή.


huffingtonpost.gr
πηγή-grizosgatos





Tesco Christmas 2014 - The Wigan Light Show

Δεν υπάρχουν σχόλια: