«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Μπορείτε Να Ελέγξετε Την Ευτυχία Σας, Περισσότερο Από Όσο Νομίζετε
Η ευτυχία είναι από μόνη της ανταμοιβή. Έχει όμως και αλλά οφέλη. Κάνει καλό στην υγεία μας. Σύμφωνα με έρευνες οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, έχουν δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο ανθεκτικοί στο στρες απ’ ότι οι πιο απαισιόδοξοι.
Υπάρχουν τρόποι ώστε να πλησιάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία; Για αρχή αναρωτηθείτε τι σημαίνει ευτυχία για εσάς. Ίσως να είστε πιο ευτυχισμένοι από όσο νομίζετε απλώς η ρουτίνα της καθημερινότητας δεν σας αφήνει να το αντιληφθείτε. Ψάξτε στους φίλους, στην οικογένεια, στη δουλειά σας. Δεν χρειάζεστε άδεια για να είστε ευτυχισμένοι.

Υπάρχουν όμως και κάποιες πιο πρακτικές προτάσεις που βοηθούν την πλειοψηφία των ανθρώπων να οδηγηθούν στην ευτυχία.

Αλλάξτε συνήθειες. Ελαττώστε τις συνήθειες που σας ρίχνουν ψυχολογικά και γεμίστε τα κενά τους με πράγματα που σας ευχαριστούν. Προσπαθήστε να αναθέτετε κάποιες μικροδουλειές στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειά σας και αν μπορείτε πάρτε μια οικιακή βοηθό ή baby-sitter.

Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους. Ο φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε κάποτε είπε: «Η συνταγή της ευτυχίας μου: ένα ναι, ένα όχι, μια ευθεία, ένας στόχος.». Το να έχουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε μας κάνει να νιώθουμε ικανοί, και νικητές. Προσπαθήστε να μοιράσετε τους στόχους σε μικρότερους. Για παράδειγμα είναι πιο εύκολο να βάλετε ως στόχο να χάσετε 3 κιλά την εβδομάδα παρά 12 κιλά τον μήνα.

Χαλαρώστε. Στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας οι στιγμές ηρεμίας φαντάζουν δυσεύρετες. Προσπαθήστε να βρείτε ακόμα και 5-10 λεπτά την ημέρα για χαλάρωση. Σίγουρα μετά θα νιώθετε πιο χαρούμενοι και ξαλαφρωμένοι.

Γυμναστείτε. Η συστηματική άσκηση ανεβάζει τη διάθεση. Προσπαθήστε να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα λίγη άσκηση. Μπορείτε να μετατρέψετε την άσκηση σε κοινωνική δραστηριότητα. Παίξτε μπάσκετ με τους φίλους σας, πηγαίνετε για τρέξιμο με τον σύντροφό σας, παίξτε βόλεϊ με τα παιδιά σας.
Κοινωνικοποιηθείτε. Ένα δείπνο με έναν φίλο, τα παιχνίδια με τα παιδιά σας ή μια ώρα με τον σύντροφό σας είναι βασικά συστατικά μιας χαρούμενης ζωής. Προσπαθήστε να εντάξετε στο πρόγραμμα σας τους φίλους και την οικογένειά σας κανονίζοντας συγκεκριμένα ραντεβού μαζί τους.

Κοιμηθείτε περισσότερο. Η αίσθηση κούρασης μειώνει την ικανότητα να σκεφτόμαστε ορθά, μειώνει την παραγωγικότητα, δημιουργεί προβλήματα υγείας και εμποδίζει την ικανότητα να νιώθετε ευτυχία. Προσπαθήστε να κοιμάστε 7 – 8 ώρες κάθε βράδυ.

Δείξτε ευγνωμοσύνη. Η ευγνωμοσύνη μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα ψυχολογικά. Προσπαθήστε στο τέλος της ημέρας να σημειώνεται τα θετικά γεγονότα που σας συνέβησαν μες στην ημέρα και τον άνθρωπο που σας βοήθησε σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: