«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Ποιός σε ακινητοποιεί ;

Στη ζωή σου θα βρεις πολλά άτομα που θα θελήσουν σε ακινητοποιήσουν, να σε αποθαρρύνουν και να σε πείσουν ότι αυτό που ονειρεύεσαι δεν είναι εφικτό. 

Αυτοί που θέλουν να σε ακινητοποιήσουν είναι αυτοί που ξεβόλεψες και ενόχλησες. Φοβούνται ότι θα χάσουν κάτι σπουδαίο - την ασφάλεια τους, την ρουτίνα τους. Ίσως αισθάνονται ότι θα σε χάσουν. Αισθάνονται ότι απειλούνται.

Τέσσερεις τύποι ανθρώπων που θέλουν να σε ελέγχουν:

1. Ο τρομοκράτης θα πει "δεν είναι ασφαλές" !!!
Αυτός κινητοποιείται από τους φόβους του και τείνει να μεγαλοποιεί τα ρίσκα.

2. Ο συντηρητικός λέει: "δεν είναι αυτός ο τρόπος που συνήθως το κάνουμε"!!!

Σε αυτόν δεν αρέσουν οι αλλαγές. Αυτός συχνά αναπολεί το παρελθόν και είναι εξαρτημένος από το συνηθισμένο και την ρουτίνα.

3. Ο ηττοπαθής λέει "Δεν είναι δυνατόν, δεν γίνεται" !!!
Αυτός βλέπει προβλήματα παντού και το όνειρο του δεν θα υλοποιηθεί.

4. Ο ανταγωνιστής λέει ότι: "Δεν θα σε αφήσω , δεν θα σε επιτρέψω"!!! 

Αυτός χρησιμοποιεί εξουσία και εκφοβισμό για να μπλοκάρει το μονοπάτι σου. Ο ανταγωνιστής ίσως να σου εναντιωθεί επειδή φοβάται ότι θα χάσει χρήματα ή τον έλεγχο σου και έχει την δύναμη να σε σταματήσει.

Πιθανόν αναγνώρισες ότι μερικά από αυτά τα άτομα είναι ήδη στη ζωή σου. Πιθανόν ήδη έχεις αντιληφτεί ότι μερικοί από αυτούς είναι άτομα που σε αγαπούν.

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Τους επιτρέπεις να σου κλείσουν το δρόμο; Ανταγωνίζεσαι τα λεγόμενα τους και τις πεποιθήσεις του; Επιλέγεις το όνειρο σου αντί το βόλεμα σου;

απόσπασμα από ένα αγαπημένο βιβλίο
ΤHE DREAMGIVER
Bruce Wilkinson
μετάφραση Σεβαστή Βόλα


Η εμπειρία μου 
Οι πιο πειστικοί Bulies της ζωής σου είναι οι άτομα που θέλουν το" καλό " σου . Άτομα που "νοιάζονται" για σένα και δεν θέλουν να ρισκάρεις, να πονέσεις, να χάσεις, να αποτύχεις και να πληγωθείς. 

Είναι άτομα που είναι κυριευμένα από φόβο, που θεωρούν επιτυχία το ασφαλές και το βόλεμα και έχουν εξάρτηση από το οικείο. Είναι άτομα που θέλουν να σε ελέγχουν και δεν σου επιτρέπουν να λάμψεις και να βγάλεις την ομορφιά σου .

και εγώ λέω 
Δες το δυναμικό σου!!! 

Τα λόγια των άλλων χαρακτηρίζουν τους άλλους. Μη συντονίζεσαι με το δονητικό τους πεδίο. Μη ρουφάς την αρνητικότητα τους και τις χαμηλές δονήσεις τους. 

Αυτοί επιλέγουν να βλέπουν κινδύνους και εμπόδια, ίδιοι θύματα του εαυτού τους και αρχιτέκτονες της φυλακής τους ακτινοβολούν τις περιοριστικές τους πεποιθήσεις. Παρατήρησε τους ανθρώπους που σε αμφιβάλλουν . 

Δες με ποιες λέξεις και συμπεριφορές σε ακινητοποιούν. Παρατήρησε τις συσπάσεις στο πρόσωπο τους την ώρα που κλέβουν ενέργεια και σε αμφισβητούν. Κάθε φορά που σε αμφιβάλλουν, οι μυς του προσώπου συσπώνται με ένα συγκεκριμένο τρόπο. 

Δεσμεύσου με τον εαυτό σου να είσαι στο φως , στην ενέργεια του φωτός. Άφησες τους να νιώσουν τις δονήσεις σου μέσω της ενέργειας σου. Φαντάσου ότι είσαι ένας καθρέφτης και ακτινοβολείς το φως της ψυχής σου. Κατανοείς τους φόβους και την στάση αυτών που σε ρίχνουν, μα δες το σαν πρόκληση!!! 

Σκέψου ότι τους έστησες σε αυτό το ρόλο, για να σε προκαλούν και παρ' όλα αυτά, εσύ στηρίζεις, εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και προχωράς. Ανέβασε το δονητικό τους πεδίο θυμίζοντας τους το δυναμικό τους, ότι υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να υλοποιηθεί κάτι, ότι εσύ νιώθεις ασφαλής ακόμα και όταν είσαι στο άγνωστο και δήλωσε ότι έχεις ήδη δεσμευτεί με τον εαυτό σου να προχωρήσεις. Δες το φωτεινό θεϊκό ον πίσω από το σώμα τους. Εστιάσου ότι είναι φωτεινές ψυχές ανεξάρτητα από το τι δείχνει η πραγματικότητα και τα λεγόμενα τους.

Από την στιγμή που ονειρεύεσαι , όλο το σκηνικό αρχίζει να στήνεται, οι ρόλοι έχουν αρχίσει να διανέμονται, οι ηθοποιοί παίρνουν την θέση τους και το νέο σενάριο της ζωής σου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Μια συμβουλή μόνο σου δίνω. Να απολαύσεις την διαδρομή μέχρι να παιχτεί και η τελευταία πράξη του έργου διότι η διαδρομή πιθανόν να έχει προκλήσεις και πολλούς νταήδες !!! 

Καλό δρόμο!

Σεβαστή Βόλα ,
πιστοποιημένη Life Coach
EFT και NLP Practitioner
loving-me.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: