«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τα ζώα στην υπηρεσία του ανθρώπου




Γνωρίζουμε καλά πόσο πολύτιμος σύντροφος μπορεί να είναι ένα ζώο για τον άνθρωπο. 

Καιρός να μάθουμε και τις ... θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Ποια είναι τα ζώα που μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο να θεραπευτεί ή να αναρρώσει; Ναι, καλά διαβάσατε. Τα ζώα δεν είναι μόνο καλοί σύντροφοι, αλλά έχουν και ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Μια πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Time ανακάλυψε 10 ζώα που κάνουν καλό στην υγεία συνανθρώπων μας:

Το πρόβατο από τη Γουατεμάλα
Στη Γουατεμάλα και συγκεκριμένα στην πόλη Τεστσπάν, 88 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, παιδιά με προβλήματα όρασης και ακοής, ή εντελώς τυφλά και κωφάλαλα, επισκέπτονται καθημερινή τη φάρμα iWay Bii. Ο λόγος; Η επαφή τους με τα πρόβατα και τα υπόλοιπα ζώα, τα βοηθά να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες που θα τα κάνουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα όρασης και ακοής που αντιμετωπίζουν.

Η "Πριγκίπισσα"
Ίσως θυμάστε την ταινία "Ο Γητευτής των Αλόγων".
Η Princess είναι ένα άλογο που έκανε μια παρόμοια δουλειά για την Καρίσα Μπόουλντεν στο ΣίδνεΪ της Αυστραλίας. Η "Πριγκίπισσα" είναι ένα πόνι που ζει κανονικά μέσα στο σπίτι της οικογένειας Μπόουλντεν, τρώει με την οικογένεια και βοηθά την Καρίσα που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Χωρίς Όρια
Η ομάδα "Χωρίς Όρια" στο Μεξικό,
βοηθά παιδιά με ειδικές ανάγκες να επεκτείνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσω των σπορ. Ανάμεσα στα αθλήματα αυτά συγκαταλέγεται και η ιππασία, αφού τα άλογα βοηθούν με ιδιαίτερη αφοσίωση τα ανάπηρα παιδιά να εγκλιματιστούν.

Δελφίνια εναντίον εγκεφαλικής παράλυσης
Στην Τουρκία, παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση "ιππεύουν" τις ράχες δελφινιών στο πλαίσιο της παιδαγωγικής διαδικασίας.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος από τον Παναμά
Η Fiona είναι ένα σκυλί που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση ώστε να βοηθά παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, όπως είναι ο Τζιοβάνι Γκονζάλεζ από τον Παναμά.

Το αλπακά - γιατρός
Αλπακά είναι ένα είδος προβάτου που συναντάται στη Νότια Αμερική. Η φυσιολογία του το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά, γι' αυτό και χρησιμοποιείται συχνά στη θεραπεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τα σκυλιά - ψυχολόγοι
Στις ΗΠΑ, ειδικά εκπαιδευμένοι σκυλιά, λαμβάνουν συχνά μέρος στην ψυχολογική αποκατάσταση των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους σε τραγικά περιστατικά, όπως για παράδειγμα σε μαζικές δολοφονίες από παρανοϊκούς δολοφόνους στα σχολεία.

Μαϊμούδες υπέρ ΑΜΕΑ

Η Τόμπι είναι μια δεκάχρονη μαϊμού που βοηθά την Άλισον Πέιν να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, στη Βοστώνη. Ανοίγει το ψυγείο και της φέρνει φαγητό, για παράδειγμα. Άλλες 92 μαϊμούδες έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση στο πρόγραμμα "Helping Hands: Monkey Helpers for the Disabled" και βοηθούν συνανθρώπους μας.

Γιατροί σκύλοι
Από το 1984, το νοσοκομείο Παίδων
του Κολοράντο χρησιμοποιεί σκυλιά σε θεραπευτικό ρόλο, για τη γρηγορότερη ανάρρωση των ασθενών του.

Πόνι κατά της γεροντικής άνοιας
Στις ΗΠΑ, πολλοί οίκοι ευγηρίας
χρησιμοποιούν πόνι για να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά, την κατάθλιψη και τη γεροντική άνοια των φιλοξενούμενών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: