«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

10 Δηλητήρια που χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτώσουν ανθρώπους



Επιμέλεια - έρευνα: Δρ Δημήτρης Περδετζόγλου


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΑ!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ!

Για δηλητηριώδη φυτά, δείτε κι εδώ.

Τα δηλητήρια ανήκουν σίγουρα στη κλίμακα των ισχυρότερων όπλων.  Εδώ είναι μια λίστα από τα πιο γνωστά δηλητήρια που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας για να σκοτώσουν ανθρώπους.

10.Κώνειο
 Το κώνειο είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό ιθαγενές ανθοφόρο φυτό της Ευρώπης και της Νότιας Αφρικής. Ήταν δημοφιλής στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για να σκοτώνουν τους φυλακισμένους. Για έναν ενήλικο, η κατάποση 100 mg κώνειο ή περίπου 8 φύλλα του φυτού είναι μοιραία - ο θάνατος έρχεται με τη μορφή της παράλυσης, το μυαλό είναι ξύπνιο, αλλά το σώμα δεν αποκρίνεται και τελικά το αναπνευστικό σύστημα καταλήγει. Πιθανώς η πιο διάσημη δηλητηρίαση με κώνειο είναι του Έλληνα φιλόσοφου, Σωκράτη το 399 π.Χ.

 9. Ακόνιτο
Το φυτό ακόνιτο αφήνει μόνο ένα μεταθανάτιο σημάδι, την ασφυξία, καθώς προκαλεί αρρυθμία της λειτουργία της καρδιάς που οδηγεί σε ασφυξία. Η δηλητηρίαση μπορεί να προέλθει ακόμα και μετά την επαφή με τα φύλλα του φυτού καθώς η δράση του είναι πολύ γρήγορα και απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Λόγω της φύσης του εντοπίζεται πολύ δύσκολα στον οργανισμό και γι’αυτό υπήρξε ένας δημοφιλής τρόπος για δολοφονία.  Ο αυτοκράτορας Κλαύδιος λέγεται ότι έχει δηλητηριαστεί από τη σύζυγό του, Αγριππίνα, η οποία χρησιμοποίησε ακόνιτο σε ένα πιάτο με μανιτάρια.

8. Μπελαντόνα
Αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα για τις γυναίκες! Το όνομα αυτού του φυτού προέρχεται από την Ιταλία και σημαίνει όμορφη γυναίκα. Και αυτό γιατί χρησιμοποιήθηκε στο Μεσαίωνα για λόγους αισθητικής Επίσης, αν το έτριβες απαλά στα μάγουλα, θα δημιουργούσες ένα κοκκινωπό χρώμα, ως το σημερινό ρουζ! Αυτό το φυτό φαίνεται αρκετά αθώο στην πραγματικότητα όμως, σε περίπτωση κατάποσης, ένα μόνο φύλλο είναι θανατηφόρο και γι 'αυτό χρησιμοποιήθηκε για να κάνει δηλητηριώδης τις μύτες στα βέλη. Οι καρποί του φυτού είναι οι πιο επικίνδυνοι – η κατανάλωση δέκα καρπών μπορεί να είναι μοιραία.

7. Διμεθυλοϋδραργύρος 

Αυτό είναι ένας αργός δολοφόνος - ένα τεχνητός από τον άνθρωπο αργός δολοφόνος! Αλλά αυτό ακριβώς είναι που το κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.  Η απορρόφηση δόσης τόσο χαμηλής όσο 0,1 ml έχει αποδειχθεί μοιραία. Ωστόσο, τα συμπτώματα της δηλητηρίασης αρχίζουν να εμφανίζονται μήνες μετά από την αρχική έκθεση, και αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ αργά για οποιοδήποτε είδος θεραπείας. Το 1996, ένας καθηγητής χημείας στο Dartmouth College, New Hampshire, έριξε κατά λάθος μια ή δύο σταγόνες από το δηλητήριο στο γάντι που φορούσε – ο διμεθυλοϋδραργύρος διαπέρασε το λατέξ, τα συμπτώματα εμφανίστηκαν τέσσερις μήνες μετά και δέκα μήνες αργότερα, πέθανε.

 6. Tetrodotoxin 
Αυτή η ουσία βρίσκεται σε δύο θαλάσσια πλάσματα - το Blue-Ringed χταπόδι και τα ψάρια puffer. Ωστόσο, το χταπόδι είναι το πιο επικίνδυνο, διότι σκοπίμως εγχέει το δηλητήριο του, το οποίο μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά. Μεταφέρει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 26 ενήλικες μέσα σε λίγα λεπτά και τα δαγκώματα είναι συχνά ανώδυνα. Πολλά θύματα συνειδητοποιούν ότι έχουν δαγκωθεί μόνο όταν  έρχονται τα συμπτώματα της παράλυσης. Από την άλλη πλευρά, το ψάρι puffer είναι θανατηφόρο μόνο αν θέλετε να το φάτε.

5. Πολώνιο
Πολώνιο είναι ένα ραδιενεργό δηλητήριο, ένας αργός θάνατος χωρίς θεραπεία. Ένα γραμμάριο του εξατμισθέντος πολώνιου μπορεί να σκοτώσει περίπου 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε μόλις δύο μήνες. Η πιο γνωστή περίπτωση δηλητηρίασης από πολωνίο είναι ότι του πρώην Ρώσου κατασκόπου Αλεξάντερ Λιτβινένκο. Το πολώνιο που βρέθηκε στο φλιτζάνι από το τσάι του - ήταν 200 φορές περισσότερο από την μέση θανατηφόρο δόση σε περίπτωση κατάποσης. Πέθανε μέσα σε τρεις εβδομάδες.

4. Υδράργυρος
Υπάρχουν τρεις μορφές του υδραργύρου που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Στοιχειακό υδράργυρο μπορείτε να βρείτε σε θερμόμετρα, δεν είναι επιβλαβές αν το αγγίξετε, αλλά θανατηφόρο σε περίπτωση εισπνοής. Ανόργανος υδράργυρος χρησιμοποιείται για τις μπαταρίες, και είναι θανατηφόρος μόνο σε περίπτωση κατάποσης. Και τέλος, ο βιολογικός υδράργυρος ο οποίος βρίσκεται στα ψάρια, όπως ο τόνος και ο ξιφίας (η κατανάλωση τους πρέπει να περιορίζεται σε 170g την εβδομάδα). Ένας διάσημος θάνατος από υδράργυρο είναι του Αμαντέους Μότσαρτ, στον οποίο δόθηκαν χάπια υδραργύρου για τη θεραπεία της σύφιλης του.

3. Κυάνιο
Το κυάνιο φαίνεται να είναι εξαιρετικά δημοφιλής (π.χ.κατάσκοποι χρησιμοποιούν χάπια από κυάνιο για να αυτοκτονήσουν σε περίπτωση που τους πιάσουν) και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι 'αυτό. Πρώτον, βρίσκεται σε μια μεγάλη ποικιλία από ουσίες όπως τα αμύγδαλα, σπόροι μήλου, πυρήνας βερίκοκου, καπνός, εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα και ο κατάλογος συνεχίζεται.  Μια θανατηφόρα δόση κυανίου για τον άνθρωπο είναι 1,5 mg ανά κιλό σωματικού βάρους, και ανάλογα με τη δόση, ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 1 έως 15 λεπτά. Επίσης, σε αέρια μορφή το υδροκυάνιο ήταν η ουσία που χρησιμοποιήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία για μαζικές δολοφονίες σε θαλάμους αερίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

2. Αλλαντική τοξίνη
Η αλλαντική τοξίνη προκαλεί αλλαντίαση, μια θανατηφόρος κατάσταση αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως. Περιλαμβάνει μυϊκή παράλυση, τελικά οδηγεί στην παράλυση του αναπνευστικού συστήματος και, κατά συνέπεια, έρχεται και ο θάνατος. Τα βακτήρια εισέρχονται στο σώμα μέσω ανοιχτών πληγών ή με την κατάποση μολυσμένων τροφίμων. Με την ευκαιρία, αλλαντική τοξίνη είναι η ίδια ουσία που χρησιμοποιείται για ενέσεις Botox!

1. Αρσενικό
  Το αρσενικό έχει τον τίτλο "Ο Βασιλιάς των Δηλητήριων", για τη διακριτικότητα και την ισχύ του - ήταν ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμο, γι 'αυτό πολύ συχνά χρησιμοποιήθηκε είτε ως φονικό όπλο ή ως στοιχείο σε ιστορία μυστηρίου. Αλλά αυτό ήταν μέχρι το τεστ Marsh που ήρθε και σηματοδότησε την ύπαρξη αυτού του δηλητήριου στο νερό, τα τρόφιμα κ.α. Ωστόσο, αυτός ο βασιλιάς των δηλητηρίων έχει πάρει πολλές διάσημες ζωές: Ναπολέων Βοναπάρτης, Γεώργιος ο 3ος της Αγγλίας και του Σίμωνος Μπολιβάρ, για να αναφέρουμε μερικές. Το αρσενικό, όπως και η μπελαντόνα, χρησιμοποιήθηκε από τους Βικτωριανούς για αισθητικούς λόγους. Δύο σταγόνες κάνουν το δέρμα μιας γυναίκας πιο λευκό και απαλό. Απλά τέλειο!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΑ!
 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ!

ΠΗΓΗhttp://www.kilkis-press.gr/blog/10-dilitiria-poy-xrisimopoiithikan-gia-na-skotosoyn-anthropoys

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΕΔΩ:
-http://www.dumage.com/10-most-poisonous-animals-in-the-world/
-http://sciencebasedlife.wordpress.com/2011/04/12/the-most-poisonousvenomous-animals-in-the-world/
-http://www.who.int/violence_injury_prevention/child/injury/world_report/Poisoning_english.pdf
-http://www.smileosmile.com/nature/worlds-deadliest-poisons/
-http://www.smashinglists.com/top-10-poisonous-fruits/
-http://www.smashinglists.com/top-10-poisonous-fruits/2/
-http://topyaps.com/top-10-deadliest-poisons/
-http://listverse.com/2009/01/06/top-10-poisonous-foods-we-love-to-eat/
-http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_poisonings
-http://www.agios-nikolaos-school.gr/trofima.htm
-http://www.tovima.gr/science/article/?aid=495073
-http://e-chania.blogspot.gr/2013/02/blog-post_19.html
-http://www.spaink.net/suicide/suicide_poison_natural.html
-http://www.rudimentsofwisdom.com/pages/naturalpoisons.htm
-http://ddowiki.com/page/Poison
-http://www.ca.uky.edu/smallflocks/Factsheets/Natural_toxins_in_pasture_crops.pdf
-http://www.ib.uj.edu.pl/abc/pdf/45_2/01_manki.pdf
-http://blogs.discovermagazine.com/notrocketscience/2011/04/05/worlds-2nd-deadliest-poison-in-an-aquarium-store-near-you/#.UT4UOdbJTTo
-http://www.primitiveways.com/fish_poison.html
-http://en.wikipedia.org/wiki/Poison
-http://botanical.com/botanical/mgmh/poison.html
-http://www.csa.com/discoveryguides/arsenic/review.php
-http://news.softpedia.com/news/The-Most-Powerful-Natural-Poison-Decoded-55872.shtml
-http://www.scienceclarified.com/Ph-Py/Poisons-and-Toxins.html#b
-http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/02/26/the-8-most-poisonous-animals.aspx
-http://io9.com/5810568/ten-foods-in-your-kitchen-that-contain-gruesome-poisons
-http://www.fda.gov/downloads/Food/GuidanceComplianceRegulatoryInformation/GuidanceDocuments/Seafood/FishandFisheriesProductsHazardsandControlsGuide/UCM252395.pdf
-http://h2g2.com/approved_entry/A4113983
-http://www.enotes.com/poisoning-reference/poisoning
-http://www.sciencelearn.org.nz/Contexts/Toxins/Science-Ideas-and-Concepts/Poisons-and-toxins
-http://ei.cornell.edu/teacher/pdf/ATR/ATR_Chapter1_X.pdf
-http://www.csa.com/discoveryguides/arsenic/review.pdf
-http://www.rsc.org/images/NaturalNotes_tcm18-115179.pdf
-http://che1.lf1.cuni.cz/html/Toxins.pdf
-http://www.bbc.co.uk/nature/adaptations/Poison
-http://www.pharma.hku.hk/pharmacy/bsc/teaching/201112/Year3/handouts/BPHM3005/BP-BPHM3005L21NaturalToxins-21Oct11.pdf
-http://www.eolss.net/Sample-Chapters/C03/E6-81-13.pdf
-http://raphaology.info/home/library/7%20poisons%20you%20eat%20daily.pdf
-http://www.carpin.org/p_Categories&Types/CatgoriesOfPoisons_list.pdf
-http://www.environmentalgraffiti.com/news-7-deadly-arrow-poisons
-http://www.reference.com/motif/health/undetectable-poisons-that-have-killed
-http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_poisonings

Δεν υπάρχουν σχόλια: