«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

Οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι εκείνοι με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη...
Πως γίνεται να μην αγαπήσεις έναν άνθρωπο που χαμογελάει συνέχεια; Είναι δυνατόν να κρατήσεις κακία σε κάποιον που έχει μονίμως ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη; Δεν είναι εφικτό να αντισταθείς σε τόση φωτεινότητα. 

Το χαμόγελό μας είναι από τα ανεκτίμητα δώρα που μας έδωσε η ζωή χωρίς να κοστίζει απολύτως τίποτα. Είναι από τα λίγα που δεν εξαγοράζονται στο βωμό του χρήματος και κανείς δεν μπορεί να μας το κλέψει αν εμείς δεν τον αφήσουμε.

Είναι δικό μας. Το γέλιο είναι αυτό που μας κάνει να ξυπνάμε κάθε μέρα και να ευχαριστούμε το Θεό για τη ζωή που μας έδωσε. Εκείνο που μας δίνει δύναμη να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες της ζωής. Είναι αυτό που δημιουργεί τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Αυτό που μας γεμίζει με τρέλα για να ζούμε την κάθε στιγμή. Εκείνο που μας κάνει να ταξιδεύουμε, να ονειρευόμαστε, να ζούμε.

Ευλογημένοι οι άνθρωποι που είναι μονίμως με το χαμόγελο στα χείλη. Κάποιοι θα τους χαρακτηρίσουν χαζοχαρούμενους. Μόνο εκείνοι οι μίζεροι όμως που δεν έχουν βρει την ουσία στα μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα. Εκείνοι που θα τους αποκαλέσουν χαζοχαρούμενους είναι και αυτοί που θα ήθελαν να είναι σαν και εκείνους.

Λατρεύω να βλέπω αυτούς τους ανθρώπους. Σαν φωτεινές ηλιαχτίδες στο δρόμο σου διώχνουν όλα τα μαύρα φαντάσματα με ένα απλό χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που κάνει όλο το πρόσωπο τους να λάμπει. Πόσο όμορφος μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος με αυτόν τον τρόπο χωρίς να του κοστίσει τίποτα; Οι χαμογελαστοί άνθρωποι είναι και εκείνοι που έχουν παλέψει με τους πιο ζωντανούς εφιάλτες.

Το χαμόγελο τους είναι η δύναμη τους, το φάρμακο τους, το πάθος τους. Δεν έχουν αφήσει κανέναν να τους δει να πέφτουν, γιατί ξέρουν ότι η ζωή συνεχίζεται. Ζουν μόνοι τη ζωή τους και δεν επιτρέπουν κανέναν να κλάψει γι’ αυτούς. Σας εγγυώμαι, ότι είναι εκείνοι που έχουν νιώσει τα πιο έντονα συναισθήματα. Αλλά πάντα επιβραβεύουν τον εαυτό τους με ένα μεγάλο χαμόγελο.

Εκείνοι οι άνθρωποι έχουν τα πιο όμορφα μάτια που θα μπορούσα να γνωρίσω. Είναι ο καθρέφτης της ψυχής τους. Μάτια που εκπέμπουν τόσο φως. 

Τα μάτια τους είναι το πιο όμορφο χαρακτηριστικό πάνω τους, γιατί σε κερδίζουν μόνο με ένα βλέμμα τους. Μάτια που σου χαμογελούν και μπορείς μέσα από αυτά να δεις όλον τον κόσμο του άλλου. Μάτια που ακτινοβολούν και χαρακτηρίζονται από μια ασυνήθιστη λάμψη που μπορούν να κερδίσουν και τον πιο καχύποπτο χαρακτήρα.

Εκείνοι οι άνθρωποι που χαρίζουν απλόχερα το χαμόγελο τους είναι ότι πιο αληθινό έχω δει. Είναι άνθρωποι που όσο περνούν τα χρονια συνεχίζουν να είναι όμορφοι απ’ έξω, γιατί όμορφο είναι όλο τους το είναι. Αγαπούν όλον τον κόσμο και είναι ερωτευμένοι με την ίδια τη ζωή. Η ομορφιά τους είναι ανεπανάληπτη. Σου μιλούν και αισθάνεσαι ότι καθαρίζεις από όλες τις αμαρτίες σου. Είναι μια αστείρευτη πηγή δύναμης.

Τους αρέσει να βοηθούν όλον τον κόσμο και το κάνουν ειλικρινά μέσα από την καρδιά τους. Χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Ο πλούτος τους είναι το ίδιο το χαμόγελο τους, η ιδία η ψυχή τους. Γεμίζουν και μόνο που προσφέρουν βοήθεια σε κάποιον ανήμπορο ή σε κάποιον που έχει την ανάγκη τους. Ποτέ δεν πήραν πίσω ότι έδωσαν. Και το κυριότερο, ποτέ δεν το ζήτησαν ούτε το απαίτησαν.

Ότι και να συνέβαινε στη ζωή τους ακόμα και κάτι άσχημο ήξεραν ότι μετά από κάθε καταιγίδα έρχεται το πιο μαγικό ουράνιο τόξο. Και αυτό ήταν που περίμεναν. Γιατί οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι αυτοί που χαμογελούν και με ένα χαμόγελο τους νιώθεις ότι μπορείς να τα βάλεις με θεούς και δαίμονες μαζί. Όλος ο κόσμος χαμογελάει μαζί τους, όταν σε κοιτάζουν. Ένα χαμόγελο και ένα ζευγάρι μάτια είναι ικανά να σε ταξιδέψουν σε ολόκληρη την πλάση και να γνωρίσεις τα άδυτα του δικού σου κόσμου που ούτε εσύ φανταζόσουν ότι μπορούσες να το κάνεις.

Όποιος έχει έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή του δεν θα τον χαρακτήριζα τίποτα περισσότερο από ευλογημένο. Και όσοι δεν έχουν εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να βρείτε έναν. Και αν δεν μπορείτε, τότε να γίνετε εσείς ένας από αυτούς.


Σύνταξη κειμένου: Έφη Λάιου
Επιμέλεια κειμένου: Μπράιτ Κλεοπάτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: