«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Διαβάτη, δεν υπάρχει δρόμος, το δρόμο τον φτιάχνεις περπατώντας... Την ΄Ανοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις…Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΥΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ
πηγή
Αποτέλεσμα εικόνας για την ανοιξη αν δεν την βρεισ την φτιαχνεισ
πηγή
Σχετική εικόνα
πηγή

πηγή εικόνας


Πόσοι θα έκαναν κάτι παρόμοιο;

Το όνομα του ήταν Dashrath Manjhi και του πήρε 22 χρόνια. Στην αρχή οι άνθρωποι γελούσαν μαζί του. Χρόνια μετά του έφερναν τρόφιμα και εργαλεία για να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε. Όταν τελείωσε, όλοι τον επαίνεσαν.


Ο Ινδός Manjhi προσπάθησε και εν τέλει δημιούργησε μια ταχύτερη διαδρομή μέσα από τα βουνά για το πλησιέστερο νοσοκομείο. Η απόφαση πάρθηκε όταν η σύζυγός του τραυματίστηκε και επειδή δεν μπορούσε να την πάει σε ένα νοσοκομείο αρκετά γρήγορα, πέθανε. Ο Manjhi λοιπόν δεν ήθελε κανείς άλλος στο χωριό του να περάσει ό, τι ο ίδιος και η σύζυγός του.
Όταν του είπαν πως ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να χαράξει ένα δρόμο μέσα από τα βουνά αυτό ατσάλωσε την αποφασιστικότητά του.


Από 1960 ως 1982 λοιπόν, από 35-55 ετών, ο Manjhi ανέβαινε στο βουνό και δούλευε καθημερινά, δημιουργώντας τελικά πλατύ δρόμο που έφερνε την απόσταση του χωριού του από το πλησιέστερο νοσοκομείο στα 15 μόλις χλμ από τα… 70 που ήταν αρχικά η διαδρομή που θα έπρεπε κάποιος να κάνει.
Μόλις ολοκλήρωσε το έργο του οι άνθρωποι σταμάτησαν να τον αποκαλούν τρελό και άρχισαν να τον επαινούν ως ο “άνθρωπος βουνό”. Η τοπική κυβέρνηση και πρότεινε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο που θα ονομάζεται ” Dashrath Manjhi Road” ενώ έδωσε το όνομα του και στο κοντινό νοσοκομείο προς τιμήν του.


Η υγεία του χωριού του οφείλει πάρα πολλά στο Dashrath Manjhi και σίγουρα ένα τεράστιο ευχαριστώ.
Ο Manjhi εφυγε από την ζωή το 2007, αλλά άφησε πίσω κάτι το οποίο κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: