«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Η νοημοσύνη της καρδιάς και η λειτουργία της ως... εγκέφαλος!


Γνωρίζατε ότι η ανθρώπινη καρδιά είναι το όργανο που παράγει το ισχυρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, απο κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος; Στην πραγματικότητα, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς σας μπορεί να μετρηθεί μέχρι μερικά πόδια μακριά από το σώμα σας. Επιπλέον, αυτό το πεδίο της ενέργειας αλλάζει σε σχέση με τα συναισθήματά σας. Ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε για το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι ότι κάθε όργανο και κύτταρο στο σώμα σας θα δημιουργήσει ένα ενεργειακό πεδίο.

Επειδή η καρδιά παράγει το ισχυρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του επηρεάζει κάθε όργανο και κύτταρο στο σώμα σας. Θα μπορούσε αυτό να είναι η αιτία γιατί η καρδιά είναι το πρώτο όργανο που θα λειτουργήσει σε ένα έμβρυο;

Εκτός από τη δημιουργία του ισχυρότερου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, η καρδιά έχει μια νοημοσύνη δικής του και αυτός είναι ο λόγους που ορισμένοι νευροκαρδιολόγοι αναφέρονται σε αυτήν ως καρδιά-εγκέφαλο ή ο πέμπτος εγκέφαλος.

πηγή


Σύμφωνα με τους νευροκαρδιολόγους, η καρδιά δεν αποτελείται μόνο από τα μυϊκά κύτταρα, αλλά και απο νευρώνες. Ερευνητές από το Ινστιτούτο HeartMath έκαναν πειράματα που αποδεικνύουν ότι ο ρόλος της καρδιάς δεν περιορίζεται στην άντληση του αίματος. 

Πιστεύουν ότι έχει νοημοσύνη και παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη της πραγματικότητας...


Η καρδιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, επειδή είναι ένα από τα κύρια μέσα για τη σύνδεση μας με τους άλλους και το σύμπαν. Η συμβατική επιστήμη μας έχει διδάξει ότι ο κύριος ρόλος της καρδιάς είναι να αντλεί το αίμα σε όλα τα συστήματα του σώματος. Αυτός ο ορισμός της καρδιάς δεν είναι πολύ ακριβής. Εκτός από την άντληση του αίματος, η καρδιά έχει επίσης μια δική της νοημοσύνη. Η νοημοσύνη της καρδιάς
Μερικοί ερευνητές και νευροκαρδιολόγοι ερευνούν την ιδέα ότι η καρδιά μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει σαν ένας άλλος εγκέφαλος, βοηθώντας να μας καθοδηγήσει με μια διαφορετική μορφή της νοημοσύνης. Πολλές μελέτες φυσιολογίας επί του παρόντος γίνονται για τη διασύνδεση της καρδιάς και του εγκεφάλου και γιατί ορισμένες αισθήσεις και συναισθήματα ευρίσκονται στο επίπεδο της καρδιάς. Σε γενικές γραμμές αυτά τα συναισθήματα είναι η αγάπη και ορισμένες συναισθηματικές καταστάσεις, αισθητές στο επίπεδο της καρδιάς, που παράγουν διαφορετικές αντιδράσεις αυτής...

Ο όρος «εγκάρδια» προέρχεται από τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη που λέει ότι η καρδιά συλλέγει αισθητικές πληροφορίες από τα περιφερειακά όργανα μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Από την αντίληψη αυτή προέκυψε η σκέψη και τα συναισθήματα.


- Η καρδιά αρχίζει να χτυπά από την τέταρτη βδομάδα της συλλήψεως και δεν σταματά μέχρι τον θάνατο.


- Ο Αριστοτέλης πίστευε ότι η καρδιά ήταν η πηγή της θερμότητας του σώματος. Ο εγκέφαλος χρησίμευσε απλώς για την ψύξη του αίματος.


- Ο Ερασίστρατος της Χίου (304-250 π.Χ.) ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε ότι η καρδιά λειτουργεί ως αντλία.


- Ο Πλάτωνας διατύπωσε τη θεωρία ότι ο αναλογισμός πηγάζει στον εγκέφαλο, ενώ τα πάθη προέρχονται από την φλογερή καρδιά.


- Mία φυσιολογική καρδιά χτυπά 72 φορές το λεπτό, 100.000 φορές την μέρα, 3.600.000 φορές το χρόνο και 2,5 δισεκατομμύρια φορές κατά τη διάρκεια μιας ζωής.


- Η καρδιά «ραγίζει» όταν ένα συναισθηματικό τραύμα προκαλεί τόσο μεγάλη έκκριση στρεσογόνων ορμονών απ’ τον εγκέφαλο, που οι μύες της καρδιάς παραλύουν και σχεδόν σταματάνε να αντλούν αίμα. Αποτέλεσμα: πόνοι στο στήθος, κομμένη ανάσα, συμπτώματα που θυμίζουν καρδιακή προσβολή.
"κλίκ" επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση
Η διαισθητική νοημοσύνη της καρδιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: